Kana tikka masala, kookosriis + isetehtud naan

Seda rooga iseloomustab väga suur vürtside kombo, mis paneb heas mõttes pea ringi käima, lõhnad on intensiivsed ja aromaatsed. Kindlalt tuleb kodus imur kõva vungiga tööle panna, muidu on selline “india-lõhn” toas liiga kaua. Tegin ka naani, mida muidugi tehakse tandoori ahjus aga saab väga edukalt ka pannil teha. Koguseliselt tuli nii palju, et naan sai esimesena otsa, pisut jäi riisi järgi ja kastet jäi ka üle, üle jõudsid käia 4 söödikut.

Vaja on:
4 küüslauguküünt
pöidlasuurune ingverijupp
2 tl jahvatatud kurkumi
2 tl tandoori masala maitseainesegu
2 tl ras-el-hanout maitseainesegu (on küll Põhja-Aafrika segu, aga minu arust sobis hästi siia India teema juurde)
2 tl jahvatatud vürtsköömneid
240 ml maitsestamata jogurtit
1 spl soola
1 kilo kanarinda
3 spl õli
1 väike sibul
2 kardemoni kupart
1 tšilli
1 purk purustatud tomateid
1 spl tomatipasta
500 ml rõõska koort

Kõigepealt tuleb marineerima panna kana, mis tahab seista umbes 4-6 tundi, et sellega tuleks arvestada, muude asjadega läheb umbes tunnike.

Sega omavahel riivitud küüslauk, riivitud ingver, kurkum, tandoori masala, ras-el-hanout ja vürtsköömen.

Kana marineerimiseks on vaja, ilusad vürtsid 🙂
Pool maitseaine segu -/- jogurtis marineeruv kana

Pool maitseaine segust pane kõrvale ja teine osa sega jogurti sisse, lisa jogrutile ja kanale juurde ka sool. Lõika broilerifileed pikuti pooleks ja aseta kaussi ja pane külmkappi seisma tundideks.

Sibul, tomatipasta, kardemon, tšilli

Siis võta suur pann, mul on malmpann mis on selleks eriti ideaalne. Kuumuta õli, lisa hakitud sibul, tomatipasta, purustatud kardemon (ainult seemned) ja hakitud tšilli, ning lase küpseda u 5 min. Lisa ennist kõrvale pandud vürtsisegu, lase tihti segades läbi küpseda u 4 min. Lisa purk purustatud tomateid. Lase keema ja siis alanda kuumust, hauta umbes 8-10 min. Lisa koor. Madalal kuumusel lase küpseda 30-40 minutit.

Selle aja jooksul jõuad ära praadida pannil kana, ära seest läbi küpseta vaid anna välisele pisut värvi. Prae kahe või kolme kaupa, et nad praeks mitte ei hauduks. Siis lõika kana suupärasteks tükkides ja lisa kastmesse. Siis pane keema riis.

Tund aega enne tikka masala valmimist tee valmis naani tainas. (Saab 8 tk)
Vaja on:
1,5 tl kuivpärmi
1 tl suhkrut
150 ml sooja vett
300 g nisujahu
1 tl soola
5 spl toasooja maitsestamata jogurtit
2 spl võid
pisut õli
1 tl musti seesamiseemneid (valikuline)

Pane pärm, suhkur ja 2 spl sooja vett kaussi, sega. Kaalu teise kaussi jahu, sool ja sega. Lisa jogurt pärmisegule.

Jahu-soola segu -/- pärm ja jogurt

Tee jahu sisse kraater ja vala jogurti-pärmisegu sinna sisse. Sega. Lisa vesi, tekib selline mõnus, mitte kuiv tainas. Sõtku umbes 5 minutit jahusel laual, kuni on pehmem ja vähem kleepuvam. Siis võta suur kauss, õlita pisut ja pane tainas sinna sisse, kata riidega ja pane kuskile soojemasse kohta kerkima. Peaks umbes kahekordseks kerkima. Kui tunnike või rohkem on möödas, siis sõtku tainast välja õhk ja jaota kaheksaks palliks. Kuumuta pann kõrgel kuumusel (ilma õlita!) ja suru pallikesed lamedaks, äärtest paksem, keskelt õhem. Pane kastruliga pisut võid ka sulama. Pane kuumale pannile ja lase pisut pruunikas-mustaks küpseda, siis teine külg samamoodi. Pannilt ära, sulavõiga pealt üle ja raputad musti seesamiseemneid peale.

Ideaalne on kui kõik asjad samal ajal valmis saavad. Pisut planeerimist ja see ongi võimalik.
Kuna siin on nii palju vürtse, siis on see hea toit et nendega tuttavaks saada. Kui mõtled et siin nii palju erinevaid asju, et pole mõtet investeerida, siis tegelikult vastupidi, kui nad sul juba olemas on, siis seda rohkem võimalusi sa leiad, et neid proovida ja katsetada. Tekivad omad lemmikud ja pere lemmikud.

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*