Kapsasteik

Tore alternatiiv lihale, kes tahab kergemat kõhutäit või eelistabki taimsemat toitu. Tegemine on lihtne ja tooraine on odav. Praegusel ajal tegin seda säilituskapsast, suvisel ajal kindlasti värskest kapsast tehes on lõpptulemus pehmem, magusam ja kiirem. Maitsestasin täiesti klassikaliselt, et oleks kõik maitsed esitatud. Küüslauku soovitatakse ka alati panna, aga minul kuidagi kipub ta nii pika aja peale ahjus kärssama ja ma pigem ei pannud. Sobivad igasugused maitsed, salsad, ürdisoolad, erinevad maitseained, kasvõi aasia köögi tugevaid vürtse võib siia panna. Kapsasteik sobib söömiseks iseseisva einena, kuid minu arust parim on mingisuguse püreega, et oleks kreemjas lisand juures. Näiteks ise olen teinud lillkapsapüreed. Ja kellele kapsas ei meeldi, kuid soovib taimset steiki siis olen teinud ka lillkapsasteiki :).

Vaja on:
1 pisem kapsapea
õli
(kasutan rapsiõli, sest ta maitsetu ja meeldib mulle)
sool;pipar
balsamico siirup
suhkrusiirup
Pärast panin veel peale:
Kreekapähkleid (valikuline)
Peterselli (otse sügavkülmast)
Riivisin sidrunikoort
Riivisin forte juustu

Kõigepealt eemaldasin kapsalt välimised kolletunud lehed, siis lõikasin seibid. Ilusaid steike saab ühest kapsast 1 või 2, aga mul koduses tingimuses ei ole vahet, läheb loosi kõik. Siis ma panin nad ahjuvormi ja lisasin maitsestuse mõlemale poolele ning siis jätsin marineeruma (see ka valikuline, aga mul lihtsalt koduste toimetuste juures klapis nii). Võib ka kohe peale maitsestamist ahju pista. Olen ka näinud, et küpsetatakse kapsateike pannil, te tehke nii kuidas iganes teil endal mugavam on.

Kapsaviilud
Sool, pipar, balsamico, õli ja suhkrusiirup, mõlemalt poolt kokku ja jätsin marineeruma

Siis ahi kuuma 200 kraadi juurde ja ta küpses mul seal umbes 20 minutit ühelt poolt ja siis 20 minutit teiselt poolt. Mõni lehekene küpsebki väga pruuniks, aga siis on nagu kapsal täitsa uus maitse ja see meeldib mulle.

20 min ahjus olnud, vaja ümber keerata ja uuesti 20 min ahju

Siis võtsin ta ahjust välja, lisasin kreekapähklid ja sügavkülmast peterselli ning panin ta uuesti ahju umbes 4-5 minutiks. Siis võtsin välja, panin taldrikule, riivisin juustu ja sidrunikoort veel peale ning valmis ta oligi.

Põhimõtteliselt valmis toodang, korra veel ahju, et petersell ja kreeka pähkel ka kuuma saaks ja siis valmis serveemiseks :).

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*