Sinepised täidetud munad

Minult paluti teha hästi krehvtiseid täidetud mune, seega lisasin munakollastele teralist sinepit, Põltsamaa kanget sinepit ja garneeringuks ilusat punast tšillipulbrit. Tulemuseks tulid sellised rustikaalsed aga hea kange maitsega munad.
Minu enda suhe täidetud munadega on peaaegu et olematu, kuna lapsepõlves oli täidetud munade söömine ja mingi viirus samal ajal ja siis aju seostab neid :D. Ja kuidagi muna peaks olema soe, külm-keedetud munavalge on ka suus natukene veider, KUIGI ma neid enda tehtud täidetud mune ikka maitsesin ja tundub et hakkan vaikselt traumast üle saama :).

Vaja on:
u 10 muna
2 spl majoneesi
1 spl teralist sinepit
1 tl Põltsamaa kanget sinepit
tilli ja peterselli
maitsestamiseks pipart
garneeringuks tšillipulber
pisut santa maria wasabi maitseainet
(pildil olevad seesamiseemned tulevad sealt)

Kõigepealt munad keeta. Selleks on kindlasti igalühel oma viis. Kindlasti on vaja kõva muna, mina seekord panin munad keevasse vette ja keetsin neid 10 min. Siis kurnasin vee ja ehmatasin neid külma veega. Lasin jahtuda ja siis koorisin, lõikasin pooleks ja panin valged taldriku peale juba ootele, munakollased panin kaussi, kus ma nad siis kahvliga purustasin. Tublid inimesed ajavad munakollase läbi sõelda või kasutavad mingit masinat, mina eriline pedant pole ja mõni munakollase tükk mind ei seganud.

Keedetud muna lahti lõigatud, munavalged taamal ja munakollased kahvliga pisut peenemaks tehtud

Lisasin juurde munakollastele majoneesi, teralise sinepi, kange sinepi ja paar keerdu pipart, segasin segi, hakkisin juurde natuke tilli ja peterselli, segasin segi ja valmis oligi. Siis tõstsin teelusikaga täite munadesse, lisasin veel tšillipulbrit, paar peterselli lehekest ja viimasena puistasin üle wasabi maitseainega (mis mul lihtsalt olemas oli) :D.

Munakollasele lisatud majonees, teraline sinep, põltsamaa kange sinep, pipar
Lisatud segule veel till ning petersell, ja ongi valmis segu minema munavalgetesse ja siis juba sööjate ette :).

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*