Lihtsad smuutid

Kui algab uus aasta, kaob kuidagi seaprae ja raskema toidu isu ära. Tahaks miskit kerget, tervislikku, maitsvat ja kiiret. Smuuti on see vastus. Meil on nutribullet, mis saab igapäev kõva vatti (sest meil 7 inimest kes smuutisi tahavad :D), purustab sügavkülmast kõik marjad ruttu ja tublisti – keskmiselt saab mul smuuti valmis 2-3 minutiga, kiire ja lihtne. Smuutid meeldib mulle värvi järgi teha, kuid on ka niiöelda värvitud puuviljad (pirn, õun, melon, banaan), mida panen täiteks. Minu arust rohelisse smuutisse spinat sobib, aga marjasmuutisse ei sobi jne. AGA, seekord smuutisi tehes oli mul spinat otsa saanud (ja kuna ma elan maal, siis poed kaugel ja sellepärast linna sõitma ei asunud, seega värv jäi pisut pläss :(.
KUID KOKKUVÕTVALT võid tegelt kõike kokku suristada-vuristada, peaasi, et selle ka ilusti ära sööd :D.
PS! Enam ei soovitata lehmapiimaga enam smuutisi teha, sest pärsib heade ainete imendumist ja raskendab seedimist. Alternatiiv vedelik on alati vesi või mõni kaerajook, mandlijook, mina kasutan kookospiima või koort, annab hea troopilise meki juurde.

Vaja on:
Punane smuuti-
2 küpset banaani
Marjad (maasikad, mustikad, sõstrad), u 3 peotäit
1 peotäis astelpajusid sügavkülmast
(vitamiinipomm)
Melon 1-2 peotäit
Kookoskoort + juurde vett
(et oleks paras konsistents)

Roheline smuuti-
2 küpset banaani
1 avokaado
veerand pikka kurki
2 kiivit
Kookoskoort + juurde vett
(et oleks paras konsistents)

Kõik kokku panna ja valmis vuristada. Saab lisada ka müslit, super hommikusöök või vahepala.

Punane smuuti
Roheline smuuti

Julgelt kasutada igasuguseid sügavkülma puuvilju, nad tihtipeale värskemast peast sinna sattunud ja soodsamad ka. Vahest mustikaid ostes on pooled mädad või juba pehmeks seisnud. Sügavkülma marjadest tehtud smuuti vahest meenutab lausa head sorbetti või jäätist, nii et tervislikumat maiust on keeruline leida. Smuutid ilma igasuguse lisatud suhkruta, täis vitamiine, kiudaineid, keha laulab kui saab sellist head kraami igapäev.

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*