Soolaseenesalat

Kevadel on viimane aeg veel revideerida oma sahvrit, et leida kõik need hoidised mis suure südamega tehtud ja nad ära süüa, enne kui uued viljad peale pressivad. Mina leidsin purgi soolatud seeni, mille retsept on mul siin blogis olemas ja täpselt nii õige soolsusega, et ei ole tarvis eelnevalt leotada, otse purgist kaussi. Toores tavaline sibul rikub minu arust kõik maitsed ära, seega marineerisin ma neid enne pisut soola ja äädikaga, seda sibula kasutusviisi olen kasutanud ka heeringasalatis ja kartulisalatis – sakste moodi.

Vaja on:
1 purk soolatud seeni
(umbes 400 g)
3 pisemat sibulat
1 tl kuhjaga suhkrut
1 tl äädikat 30%
400 g hapukoort 10%
sügavkülmast tilli
(sobivad igasugused maitserohelised)

Alustan sibulast. Koorin ja lõigun ta suhteliselt peenelt ja poolkuu kujuliseks. Panen ta sama kausi põhja kuhu ma hiljem salati kokku panen. Lõigutud sibul, suhkur ja sool, natuke mudin kätega läbi ja jätan seisma (10-15 min).

Sibul, suhkur ja äädikas
Läbi muditud ja tahab pisut aega seista

Järgmisena hakin suvaliselt seened, jätan pisut suuremad tükid, sest meile meeldib nii. Lisan ka hapukoore ja tilli ja segan kõik läbi. Ongi valmis. Maitseaineid juurde lisada ei tulnud, täpselt tasakaalus.

Marineeritud sibul, lõigutud soolaseened, till (otse sügavkülmast), hapukoor – vaja vaid kokku segada

Ja kuna kõik enda kodused hoidised on suure hoolega tehtud, siis mitte kunagi ma ei viska marineerimis vedelikku/soolvett ära, ma panen nad külmikusse ja kasutan nad alati suppide keetmisel ära, annab väga head maitset alati juurde ja raisata pole mõtet :).

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*