Ahjufetapasta

Väga lihtne ja kiire pastaroog, mis ei nõua erilisi oskusi ega teadmisi. Kohas nimega tiktok läks see retsept väga viraalseks, ehk kogu maailm hakkas seda tegema ja mõnest kohast sai lausa fetajuust poodidest kõik otsa.
Eestis on olukord rahulik ja jätkub kõiki koostisosi :D.

Vaja on:
1 pakk feta juustu
(kasutan seda sinise pakendiga)
Ahjuvormitäis kirsstomateid
(kasutasin nii kollaseid kui punaseid)
4-5 spl õli
(kasutasin rapsiõli)
1-2 tl pitsamaitseainet
pipart
3 küüslauguküünt
kõiki ürte mis ainult endale maitseb ja olemas on, populaarseim on basiilik, mina lisasin ka murulauku
Endale meelepäraseid makarone
(umbes 50 g keetmata kujul arvestan ühe sööja kohta)(kasutasin teokarpe, et see hea feta-tomati kaste sinna sisse roniks).

Kõigepealt ahi 200 kraadi juurde. Siis laotan ahjuvormi terved kirsstomatid, nende keskele fetajuustu bloki, niristan peale pisut õli, pitsamaitseainet ja pipart. Siis panen ahju ja küpsetan umbes 30 min, siis on feta ilusti pehme, tomatid küpsed ja mõne koha pealt isegi mustad, mis annab head maitset minu arust ainult juurde.

Tomatid, fetajuust, pitsamaitseaine, pipar, valmis minema ahju
Valmis küpsenud

Kui segu on ahjus, keedan valmis makaronid. Selleks lasen veel potis keema tõusta, lisan korralikult soola ja keedan makaronid nii, et nad päris elutud ei oleks, pehmed aga et on hamba all tunda, ehk siis see al dente sobib. Siis kurnan ära ja jätan pisut pastakeeduvedelikku alles, sest hiljem kui ma sööki uuesti soojaks teen, kipub selline ahjupastaroog kuiv olema, siis lisan selle pastakeeduvee ja on hea mahlane uuesti serveerida.

Küpsenud feta ja tomatisegu segamini aetud, lisatud juurde murulauk, purustatud küüslauk ja ootab vaid makarone


Kui ahjus feta-tomati segu on valmis siis ma lihtsalt tangidega sahmin nad sassi, purustan sisse 3 küüslauguküünt ja lisan juurde kuumad makaronid, segan läbi ja ongi valmis serveerimiseks. Ma hiljem lisasin natuke soola ja suhkrut juurde, eks see maitsestus on igaühe enda asi, oleneb tomatite magususest, oleneb feta kogusest ja soolakusest, igaüks saab ise paika timmida :).

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*