Üks väga tore ja põneva maitsega siirup. Mina ei tee teda kangeks ega mõruks ega kibedaks, on täpselt selline mõnusalt magus ja kuusevaigu aimatava hõnguga. Kui hakkasin siirupist jooki tegema, lisasin gaseeritud vett, jääd, natuke sidrunit ja sidrunimahla ning lõpptulemus oli vapustavalt maitsev! Kuidagi nii kodune kuid samas nii eriline. Minul olid fännid terve pere ja ka lapsed, kes aitasid isegi võrseid korjata.
Vaja on:
Väiksem kogus:
150 g kuusevõrseid
250 g vett
250 g suhkrut
Suurem kogus:
900 g kuusevõrseid
1500 g vett
1500 g suhkrut
Igatahes võrsete korjamine on suhteliselt tüütu, nagu ikka igasuguste marjade vms korjamine :D, aga kui tahad head asja saada, pead ka vaeva nägema.
Meil kuusehekk kasvab autotee ääres ja ronib iga aastaga rohkem tee peale, seega lõikasime mõned oksad ära ja siis nende okste küljest korjasime ka võrsed ära, 2in1.


Kui võrsed korjatud, on vaja keeta valmis suhkrusiirup, selleks vesi potti, sisse ka suhkur ja kuumutada niikaua kuni kõik suhkur on sulanud.

Siis kallan ma pauhti sisse võrsed, lasen segul/potil pliidil jahtuda ja tõstan siis 24ks tunniks kuskile jahedasse (külmik, sahver).


Kui võrsed on 24 tundi suhkrusiirupi sees olnud, kurnasin ma segu ära ja panin valmis siirupi purki ja külmikusse. Mina tegin niiöelda toorhoidist, ehk siis ei kuumutanud ülearu, sest ei kavatsegi teda talveni hoida vaid plaanin paari nädala jooksul ise/pere/sõprade seltsis ära juua.
Kes kavatseb säilitada teda kauem, tuleks uuesti see suhkrusiirup läbi keeta ja siis korralikult hoidistada.