Kuusevõrsesiirup

Üks väga tore ja põneva maitsega siirup. Mina ei tee teda kangeks ega mõruks ega kibedaks, on täpselt selline mõnusalt magus ja kuusevaigu aimatava hõnguga. Kui hakkasin siirupist jooki tegema, lisasin gaseeritud vett, jääd, natuke sidrunit ja sidrunimahla ning lõpptulemus oli vapustavalt maitsev! Kuidagi nii kodune kuid samas nii eriline. Minul olid fännid terve pere ja ka lapsed, kes aitasid isegi võrseid korjata.

Vaja on:
Väiksem kogus:
150 g kuusevõrseid
250 g vett
250 g suhkrut

Suurem kogus:
900 g kuusevõrseid
1500 g vett
1500 g suhkrut

Igatahes võrsete korjamine on suhteliselt tüütu, nagu ikka igasuguste marjade vms korjamine :D, aga kui tahad head asja saada, pead ka vaeva nägema.
Meil kuusehekk kasvab autotee ääres ja ronib iga aastaga rohkem tee peale, seega lõikasime mõned oksad ära ja siis nende okste küljest korjasime ka võrsed ära, 2in1.

Kuna mina noppisin võrseid ära lõigatud okste küljest, siis nad vajusid suhteliselt ruttu sorgu
Umbes 900 g kuusevõrseid

Kui võrsed korjatud, on vaja keeta valmis suhkrusiirup, selleks vesi potti, sisse ka suhkur ja kuumutada niikaua kuni kõik suhkur on sulanud.

Suhkur ja vesi kuumutada = suhkrusiirup

Siis kallan ma pauhti sisse võrsed, lasen segul/potil pliidil jahtuda ja tõstan siis 24ks tunniks kuskile jahedasse (külmik, sahver).

Kuuma suhkrusiirup sisse kallasin kuusevõrsed ja viisin 24ks tunniks jahedasse seisma
24 h seisnud segu, valmis kurnamiseks. Siirupi panin purkidesse ja külmikusse. Välja kurnatud kuusevõrsed panin sügavkülma ja plaanin teha neist talvel teed, sest nad olid ikka veel hea maitsega, eks siis näis kas oli mõtet :D. (Ma lihtsalt ei suuda oma korjatud asju ära visata, üritan neile ikka leida mingit kasutust/võimalust).

Kui võrsed on 24 tundi suhkrusiirupi sees olnud, kurnasin ma segu ära ja panin valmis siirupi purki ja külmikusse. Mina tegin niiöelda toorhoidist, ehk siis ei kuumutanud ülearu, sest ei kavatsegi teda talveni hoida vaid plaanin paari nädala jooksul ise/pere/sõprade seltsis ära juua.
Kes kavatseb säilitada teda kauem, tuleks uuesti see suhkrusiirup läbi keeta ja siis korralikult hoidistada.

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*