Muretainas

Kõige populaarsem koogipõhi mida ma teen ja mida pere nõuab. Teha on teda lihtne ja kiire, peale saab teha ükskõik mis täidist. Kõige mugavam ja kiirem on teda teha köögikombainis, kuid saab ka käsitsi, kuidas kellelgi võimalust ja soovi on. Mina kasutan peaaegu et alati küpsetamisel ja koogipõhjade tegemisel soolast võid – siis on kindel, et küpsetis tuleb maitsekas mitte üheülbaline. Loomulikult võib kasutada ka magedat võid aga siis kindlasti kuivainetesse lisada soola (0,5 tl).
Olen kasutanud 26 cm lahtikäivat koogivormi kui ka 28 cm keraamilist vormi.

Vaja on:
100 g külmkapi külma soolast võid
70 g suhkrut
175 g nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
1 muna 

Tehes nii käsitsi kui köögikombainiga on tegevuskäik sama, lihtsalt käsitsi tehes on suurem võimalus et käesoojus hakkab võid sulatama ja tuleb ta enne vormi surumist külmikusse tahenema panna.

Või, suhkur, jahu, küpsetuspulber

Kaalun või, suhkru, jahu ja küpsetuspulbri köögikombaini ja lasen neil seguneda, kui on selline purune mass, lisan juurde muna ja lasen masinal nii kaua töötada kui ta viskab taina ühte kohta kokku, siis valmis ta ongi. Mina tavaliselt surun kätega muretaina koogivormi, kuid kes soovib võib ka kahe küpsetuspaberi vahel muretaina ühtlaseks rullida.

Lisatud muna

Enamasti alati ma eelküpsetan põhja, tavaliselt 210 kraadi juures niikaua kuni tainas võtab helepruunika tooni, umbes 6-7 minutit, olenevalt muidugi ahjust.

Olen seda põhja kasutanud sellistel kookidel:

Kohupiima-rabarberi purukook 

Kohupiimakook valge šokolaadiga 

Marjakook 

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*