Kohupiimakook valge šokolaadiga

Hea alternatiiv kõikidele toorjuustu sisaldavatele kookidele. Tegemine on lihtne, kuid ta peab enne sööma asumist külmas seisma, ma tavaliselt teen ta päev enne valmis ja lasen öö seista. Mina teen talle muretaigna põhja kuid kes ei viitsi mässata saavad teha küpsisepõhja. Selle koogi ülisuur pluss on, et ta on nagu tühi lõuend, igakord saab juurde lisada erinevaid marju, pähkleid, kastmeid, panna vahele-sisse-peale, kõik on võimalik. Mina seekord tegingi ta täiesti puhta lõuendina, kõrvale avasin purgi kodutehtud maasikakompotti ja tegin ise ka sidrunivõide, mis sobis sinna kõrvale imehästi.

See kook on mõnusalt kohupiimane kuid ometigi nii õhuline ja mõnusalt magus :).
Koogivormi läbimõõt oli 26 cm.

Vaja on:
Küpsisepõhi250 g küpsiseid + 75 g sulavõid. Võib aga ei pea põhja läbi küpsetama.
Muretaigen:
100 g soolast külmkapi külma võid
70 g suhkrut
175 g nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
1 muna

Kõigepealt panen ahju kuumenema 210 kraadi juurde.
Väga mugav on kasutada köögikombaini muretaigna tegemiseks, nagu siuhti valmis. Kõigepealt kaalun sinna või, jahu, suhkru ja küpsetuspulbri, lasen masinal esimese tiiru ära käia, et kõik oleks segunenud, siis lisan muna ja lasen tal niikaua töötada kuni masinal on juba raske ja ta viskab taigna ühtekohta kokku.

Või, jahu, suhkur, küpsetuspulber

Siis surun ta kätega vormipõhja ja küpsetan ahjus umbes 10 minutit. Kui ta on ilus pruunikas siis võtan ta välja ja viin esikusse jahtuma, et ta enne täidise peale panekut oleks täiesti maha jahtunud.

Kohupiima-valge šokolaadi täidis:

Valmis küpsetatud põhi ja valmis täidis

300 g valget šokolaadi
400 ml vahukoort
600 g maitsestamata kohupiimapastat (tuubis)

Lisatud muna

1 tl vanillikaunapastat

Kõigepealt tuleb vesivannil sulatada valge šokolaad, võib teha nii pliidi peal, kui ka panna keevat vett lihtsalt alumisse kaussi ja valge šokolaadi kauss sinna peale. Oluline on mitte liiga kõrgel kuumusel teda sulatada, muidu ta läheb klimpi.
Sel ajal kui šokolaad vaikselt sulab, võtan ma suure kausi ja vahustan vahukoore suhteliselt kõvaks vahuks, siis lisan kohupiimapasta ja mikserdan uuesti läbi, lisan ka vanillikaunapasta.
Selleks ajaks peaks šokolaad olema sulanud ja ma lisan ta peene nirena vahukoore-kohupiima segule, samal ajal kõige aeglasema käiguga vahustades. Kohe on tunda kuidas segu tiheneb aga on ikka väga õhuline.
Siis pole muud kunsti kui kallata segu põhjale ja panna koogike kuskile külma seisma.

Järgmisel päeval ma supsutasin talle peale väikse ornamentika kasutades kakaopulbrit :).

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*