Ingveriõlu

Mõnusalt kihisev, pisikese suminaga, värskendav ja odav. Need sõnad iseloomustavad ingveriõlut, mida on lihtne teha ja millega on hea üllatada sõpru ja lähedasi jõululaua ümber või saunas leili võttes. Ta sobib nii külma kui sooja ilma joogiks, nii et teda võib teha ja tarbida aastaringselt, ingveriõlu tegemises pole ka midagi konti murdvat ega keerulist, paar nippi-trikki ja valmis ta ongi.

Vaja on:
5 l vett
300 g suhkrut
100 g rosinaid
2 tl kuivpärmi
1 spl riivitud värsket ingverit
1 spl jahvatatud ingverit
u 15 ml sidrunhapet
Rosinad, pärm ja sidrunhape
Kõigepealt kuumuta potis vesi ja suhkur, sega kuni suhkur on lahustunud. Selle aja jooksul jõuad ära riivida ingveri ja välja otsida ingveripulbri. Kui suhkur on lahustunud, lisa värske ja jahvatatud ingver ja lase madalal tulel segul umbes 10 minutit podiseda. Siis võta tulelt ja lase segul jahtuda niikaua kuni ta on leige (umbes 45-50 kraadi kanti).
Kõik potis, valmis villimiseks.
Hiljem kõik ebaselgused settivad põhja
Siis kui segu on jahtunud, lisa juurde rosinad, pärm ja sidrunhape, sega kõik segi ja pane kinnisesse anumasse toimima (kasutasime 7l veeanumat). Peaasi et kaant/korki liiga kõvasti kinni ei keera, pisut jätta õhuvahet.
Esimene õhtu

Kinnises anumas peaks ta seisma toatemperatuuril 2 päeva. Alguses on rosinad põhjas, hiljem kui protsessid tööle hakkavad, siis rosinad tiirlevad anumas ringi ja lõpuks tõusevad peale.

2 päeva hiljem, valmis õlu
minema pudelisse ja jahedasse
Kui 2 päeva on õlu seisnud, tuleks ta ära kurnata kuskile pudelisse või purki ja hoida peale seda jahedas, sest siis on ta maitse kõige parem.
Head katsetamist ;)!

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*