Värskekapsahautis lihaga

Väga mõnusalt suvine hautis, kus võib klassikalise hakkliha vabalt asendada peekonitükkide või lausa singiga, mis iganes külmikus leidub. Kuid kui liha soont pole, tee ilma, ikka on maitsev :). Eriti hästi passib värskekapsahautis koos värske kartuliga, mõlemit ootame terve talve ja lõpuks on nad kohal.
Värske kapsa olen ka ära grillinud ja teinud värskekapsasalati – üks mu suvine lemmik :).

Vaja on:

2 sibulat (ta sulab sinna hautisesse ära, et isegi mitte-sibula söödik ei saa arugi, kuid maitsele annab palju juurde)
2 porgandit (valikuline, aga mulle meeldib lisada)
1 spl võid + 1 spl õli
u 350 g sealiha/hakkliha/peekonit/sinki 
1 värske kapsapea u 1 kg
sorts vett (olenevalt kui leemene hautis kellelegi meeldib)
sool;pipar

Kõigepealt tükeldan ma sibula ja porgandi, siis lõikan pisemateks tükkideks ka liha. Panen poti tulele ja lisan või ja õli, sinna sisse esimesena lisan sibula, praen madalal kuumusel, et ei kõrbeks, vaid mõnusalt küpseks selle või-õli sees. Siis kui sibul on selline ilus klaasjas, lisan porgandi, praen teda ka nõks ja siis lisan juba liha ja jätan nad sinna koos küpsema. Kuigi ma tegin kõige madalama gaasipliidi kuumusega seda, siis ikkagi võttis potipõhja veidi tumedaks, kuid hiljem kapsa lisades koorub see kõik lahti ja lisab maitsekust juurdegi.

Õli, või, sibul, porgand, liha

Kui liha on ka saanud kuuma, umbes 5 min, olen ma jõudnud ära tükeldada kapsa, suvalise suurusega tükid ja lisan kõik korraga potti, segan läbi, panen kaane peale, lisan paar keerdu soola, sortsukese vett ja jätan ta sinnapaika. Vahepeal segan aga muud teha pole tarvis. Kokku podises ta mul vist u 10-15 minutit, sest mulle meeldib kui kapsas pole päris surnuks hautatud, vaid on ikka seda tekstuuri, eks see ole igaühe maitse ja hambumuse asi.

Lisatud värske kapsas, vaja veel 15 min podiseda

Kui kapsa tekstuur on mulle meeldiv, maitsestan ma veel soola ja pipraga ja ongi valmis söömiseks.
Kuna kevad on täies hoos, siis hakin portsudele peale ka peenra pealt nopitud murulauku :).

Olen teinud kapsahautist talvisel ajal, ehk niiöelda “vanast kapsast” ehk valgest peakapsast. Leiab siit: kapsa-hakklihahautis

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*