Grillitud värskekapsasalat

Kes on väsinud kurgi-tomati salatist, võiks leida uue lemmiku grillitud kapsa näol. Väga kerge on teda teha ja tänu grillimisele muutub kapsa maik eriti mitmekülgseks, natuke annan särtsu juurde majoneesi, soola;pipra ja tilliga. Mulle meeldib teda eriti soojalt süüa, kuid jahtudes on ta ka hea. Sobilik on ainult praegu müüdav värske kapsas, roheline ja mahlane, vanemast kapsast see salat ei õnnestu.

Vaja on:
u 2 värske kapsa pead
5-6 spl majoneesi
sool;pipar
peotäis tilli

Kõigepealt tuleks lõigata kapsapea neljaks sektoriks, kapsavart ei tasu eemaldada, sest see hoiab kapsast grillides ilusti ühes tükis.

2 pead lõigatud neljaks sektoriks

Panengi ta täpselt niiviisi toorelt suhteliselt kõrgele kuumusele küpsema, aeg ajalt pöörates, see et lehed tõmbuvad pisut mustjaks, on okei, see annabki head grilli maiku, kuid ära kärsatada ei tasuks. Kui juba grillimärgid on peal, võtan ma nad kaussi jahtuma ja lihtsalt noaga lõigun nad suupärasteks tükkidest, varred viskan minema.

Grillitud kapsas

Lisan majoneesi, soola;pipra, peotäie tilli ja asun kohe sööma.
Kindlalt mu selle suve lemmik salat! 🙂

Hea on ära kasutada kogu grilli ressurss, ühes nurgas liha, siis kapsas ja veel mahub kindlasti ära ka grillitud mais.

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*