Kihiline magustoit maasikatega

Ma olen kihiliste magustoitude fänn, ei pea olema suuri oskusi, et ilus tulemus jääks. Mingeid uhkeid torte ma teha ei oska, nii et panen lihtsalt maitsvat kraami kihiti pokaali ja tulemus on ilus, korrektne ja imemaitsev. Üleelmine aasta tegin põhimõtteliselt sama magustoitu vaarikatega, seega on jällegi see retsept muutuv vastavalt nendele marjadele mille hooaeg parasjagu on.

Olen teinud ka vaarikatega versiooni.
Sidrunivõiet ehk lemon curdi teen ma alati rohkem kui retsept ette näeb, sest nii hea on seda süüa ka järgmine päev.. 🙂
Vaja on:
Sidrunivõie:
3 muna
1 suurema sidrunimahl (umbes 100 ml)
sidrunikoor
100 g tuhksuhkrut
75 g soolast külmkapikülma võid
 
Vahukoort + 2-3 tl tuhksuhkrut
Kohupiimakreemi (kui soovid)
Küpsiseid (ükskõik mis sorti)
Maasikaid (nii palju kui soovid)
Kaunistuseks peenralt melissilehti
Olen kasutanud seda sidrunivõide retsepti juba aastaid, sest saab ära kasutada terve muna, ei pea eraldama ja raiskama. Kuna ma eelistan hapukamaid magustoite, siis ei tule see sidrunivõie väga magus, vaid mõnusalt maitsepungi äratav. Soolast võid kasutan kõikides magustoitudes, sest see annab maitsele lausa uue dimensiooni.
Munad ja tuhksuhkur
Munad, tuhksuhkur, sidrunikoor,
sidrunimahl
Kõigepealt munad ja tuhksuhkur kastrulisse ning  vispeldada segamini. Siis riivida sidrunikoor (ainult kollane osa, valge on kibe), ning pigistada välja mahl ja lisada ka see muna-tuhksuhkru juurde. Siis kastrul tulele ja vaikselt segada. Üksi teda jätta ei tohi, muidu võib põhja kõrbeda. Paksenemine toimub 4-5 minuti jooksul, siis kui tunned vispeldades, et on raske ja segu on tihke, võtta tulelt ja vispeldada juurde tükikaupa kuubikuteks lõigatud külmkapikülm või. Ja ongi sidrunivõie valmis. Oi kui maitsev 🙂
Paksenenud segu võetud tulelt ja lisatud
külmad võikuubikud
Siis vahustada kausis vahukoor suhkruga ja soovi korral lisada ka kohupiimakreemi.
Siis purustada küpsised, ma jätan suhteliselt suuri tükke ka sekka, siis hiljem põnevam süüa.
Ja siis laotada kõik kihiti pokaali, mina alustan küpsisepuruga, siis sidrunivõie, siis maasikad, siis vahukoor ja kaunistuseks maasikas ja melissileht.
Kui on perenaistel aga miks mitte ka peremeestel palju tegemist enne külalisi, siis need pokaalid võib varem valmis teha ja hiljem ainult lauale tõsta ja nautida :).

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*