Maasikamoos

Siis kui toorest maasikast on isu täis söödud, tuleks teda sisse teha, et ka talvel seda head marja saaks süüa. Variant on panna terved marjad sügavkülma, teha toormoosi või keedumoosi mida minagi tegin. Maasika keedumoose teeb kindlasti iga pere omamoodi. Meie eelistame pigem keskmise magususega hoidiseid ja paneme maasikamoosi sisse terveid maasikaid :).

Vaja on:
1 kg maasikaid (pooled moosiks, pooled tervelt)
300-350 g tavalist suhkrut (vastavalt marja magususele ja enda eelistusele)
sorts vett (et blender saaks tööle hakata)
Kõigepealt tuleks ära sortida väiksemad ja pisut tooremad ning suuremad ja ilusad. Väiksemad ja pisut toored tuleks blendris purustada poole suhkrukogusega ja natukese veega moosiks.
Blendris suhkruga pisut tooremad,
potis suhkruga terveks jäävad maasikad
Suurde potti panna kõik ilusad marjad ja teise osa suhkrust, kallata peale maasikamoos ja panna madalale temperatuurile podisema, siis suhkur vaikselt sulab ja maitsestab maasikaid. Valmis on ta siis kui need terved maasikad küpsevad ka läbi ja muutuvad selliseks raskeks ja täidlaseks. Meil oli suurem kogus ja võttis aega umbes tunnike.
Maasikamoos lisatud tervetele marja-
dele. Madalale kuumusele nüüd podi-
sema.
Siis purgid ja kaaned 100 kraadi juurde ahju steriliseeruma ja kohe kuum moos purki, kaas peale ja valmis vitamiinipomm ongi :).

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*