Kahe kapsa toorsalat

Kapsas on üks väga mõnus köögivili, mis on aastaringselt saadav ja millest on võimalik teha igasugu toite. Kapsas sisaldab toorest peast rohkesti C-vitamiini ja foolhapet, tõstab söögiisu, väidetavalt vähendab vähkkasvajate riski ja taastab organismi mineraalvarusid, väga uhke nimekiri, lisaks on pluss veel selles, et ta on väga taskukohane köögivili ja Eestis kasvav :).

Mina tegin valge- ja punase peakapsa salatit, mis on suvel sobilik igasuguse toidu kõrvale, ehk kutsub oma ilusa roosa värvusega sööma nii väikseid kui suuri.
 
Vaja on:
veerand valge kapsapead
veerand punase kapsapead
3 spl õli
1 spl suhkrut
1 tl äädikat
soola;pipart
Punast kapsast on lihtsalt ilus vaadata
Kõigepealt eemaldada kõik kahjustunud välimised lehed. Siis lõigata sobiv hulk kapsast. Nüüd on valik kas hakkida noaga, kasutada mandolin viilutajat või kasutada köögikombaini. Köögikombain purustab minu arust kapsa pisut liiga väikeseks, seega ma hakin vabakäigul noaga.
Kui kapsad on hakitud, lisan ma sinna kaussi õli, suhkru, äädika, soola ja pipra, ning mudin käega tugevasti läbi ja jätan seisma. Isegi kui algul tundub mage, tuleb lasta tal pisut tõmmata, muidu on oht ülemaitsestada.
Sool ja äädikas hakkavad kohe punast kapsast töötlema ja ta vallandab oma ilusa värvi ka valge peakapsa pihta, tehes eriti ilusa värviga salati.
Kui oled maitsetega rahul võib sööma asuda.
Siia salatisse võib lisada veel muid köögi-juurvilju, näiteks kui lisada porgandit ja majoneesi saab populaarse USA grillsalati slaw, mida süüakse grill-liha kõrvale ja pannakse burgeri vahele.

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*