Grillitud juustune ciabatta

Krõbe soe sai mõnusalt soolaka sulanud juustuga, ideaalne amps igatepidi. Täiuslik ja ülikiiresti valmiv lisand õhtustele istumistele, kus saab teda pakkuda nii eelroaks kui ka põhitoidu kõrvaseks. Mõnikord ju grillimist alustades juba hakkab rahvas niuksuma, et kõht niiiiiiiiii tühi, siis on hea lõigata ciabatta lõõtsaks (alt jätta kokku), määrida vahele merevaiku ja lisada viilutatud juustu. Siin saab ka fantaasiat kasutada ja panna ükskõik mis juustu, sest ära sulab kõik. Mina kasutasin mozzarellat ja natuke vanemat gouda juustu, mis andis mõnusat soolakust.


Vaja on:
1 ciabatta (või mõni muu saialine)
merevaiku
7 mozzarella viilu
7 gouda viilu

Oleme teda teinud nii söegrillil kui ka gaasigrillil. Peab tunnistama, et gaasigrilli ülemisel riiul (kuhu paned valmis lihad järeltõmbama) õnnestus see krõbe juustune ciabatta kõige paremini. Aga eks see olegi igaühe nipitada.

Valmis grilliks

Ciabatta tuleks lõigata siis viiludeks, aga alt jätta ikka kokku, nagu lõõts. Siis igasse vahesse määrisin merevaiku natuke ja lisasin juustuviilud, väga lihtne ettevalmistus.
Grillil oli ta mul umbes 7-8 minutit, selleks ajaks oli juust sulanud ja sai sai mõnusalt krõbeda pealispinna.

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*