Kapsa-hakklihahautis

Väga hea kodune ja odav argieine. Oluline on hakklihatoitude juures hakkliha kvaliteet, mina ostan alati tüki liha ja ajan ise läbi hakklihamasina. Valge peakapsas on talvel väga hea eestimaine köögivili mida võibki igalepoole nii toorelt kui küpsetatult lisada. Kapsa-hakklihahautis on hea näide kuidas tagasihoidlikest toorainetest saab väga hea ja toitva roa. Lisanditeks võib teha mida iganes, kuid kõige klassikalisem on vist keedetud kartul. Meil söödi hautist üksi ja võeti kõrvale ampsamiseks leiba, kuidas kellelegi :).

Meie perele ei meeldi väga vesine hautis, kus taldrik ujub, seega kasutades talvist kapsast ei lisanud ma juurde vett, vaid piisas sellest vedelikust mis kapsas ise lahti lasi.

Vaja on:
2 sibulat
1 spl võid
u kolmveerand keskmist talvist peakapsast
u 600 g hakkliha
sool;pipar
2 spl ketšupit (valikuline)

Kapsas, hakkliha, sibul

Kõigepealt lasen ma liha läbi hakklihamasina. Siis koorin ja tükeldan sibula poolkuudeks. Panen poti tulele ja lisan või, kõva kuumust ei pane, selline keskmine. Esimesena praen sibulad, kuldseks ja hõrguks, või sees keskmisel kuumusel küpsevad nad eriti heaks (kes sibulat ei söö, garanteerin, et nad ei saa arugi, et see hautise sees on, ta sulab nagu hautisega kokku).

Praetud sibulale ja hakklihale lisatud
tükeldatud kapsas

Siis kui sibul on mõnus, lisan potipõhja hakkliha ja praen ta läbi, et tooreid tükke enam poleks. Niikaua kuni liha praeb, hakkan ma kapsast lõikuma, jätsin suhteliselt suured ja kohmakad tükid, sest siis ei kao kapsa tekstuur ära, kes eelistab peenemat lõikust, lasku aga noal käia.
Kui toorest liha enam potis ei ole, lisan kapsa ja ühe hea sõrmeotsatäie jämesoola.

Peaaegu valmis hautise viimane mait-
sestamine

Siis panen kaane peale ja jätan ta podisema, niikaua kuni kapsas on läbiküpsenud, ajaliselt ei oska öeldagi kaua aega võttis.
Kui hautise tekstuur on meelepärane, teen viimase maitsestuskontrolli, lisan veel soola;pipart ja ka ketšupit, mis annab pisut seda hapukat maitset ja muidu igavale kapsale, pisut ilusama värvi.
Ja kui olen maitsetega rahul, asun rõõmsalt nosima.

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*