Frikadelli-makaronisupp

Frikadellisupp on üks hea supp, mis tavaliselt meeldib nii väikestele kui suurtele. Hea toitev supp, kus frikadellidega kindlasti ei tohiks koonerdada, sest neid sealt potist tahetakse eriti välja õngitseda :).
Kes on mu blogi jälginud, teavad et ma ei osta poe hakkliha, vaid ajan lihatüki läbi hakklihamasina ja siis veeretan ise oma frikadellid valmis. Põhjus on selles, et ma olengi paras friik ja ma ei tea täpselt mis nad sinna hakklihasse sisse on pannud. Ise tehes kontrollid kõike ja saan süüa rõõmuga :).

Köögivilju võib muidugi lisada igasuguseid mis meeldib, või mida peab parasjagu ära kasutama.

Vaja on:
1 sibul
2 porgandit
2 spl õli
vett
4 kartulit (valikuline, aga mulle meeldib nii makaron kui kartul koos)
3 peotäit makarone
u 600 g hakkliha
sool;pipar
sügavkülmutatud tilli

Kõigepealt hakin peenikeseks sibula ja siis tükeldan porgandi, kuid mitte väga väikeseks. Siis panen poti kuuma ja lisan pisut õli ja lasen sibula ja porgandi seal kergelt läbi, seda võib vabalt täitsa madalalam kuumusel teha, sest siis ei kõrbe sibul ära ja küpseb natukene kauem, mis annab hiljem supile väga hea maitse.

Frikadellide veeretamine

Siis panin veekeetja tööle ja kallan kohe kuuma vee potti. Siis lasen madalal kuumusel neil podiseda.
Järgmisena koorin ma kartulid ja tükeldan nad suupärasteks tükkideks, lisan supile.

Frikadellid valmis supiks

Nüüd lisan ka makaronid ja jätan supi podisema, niikaua kui ma frikadelle veeretan. Vahepeal lisan supile soola ka, siis on hiljem kergem maitseid paika saada.
Frikadellisegule lisasin ma vaid soola ja pipart. Segasin teda pisut aega, et hakkliha kokku hakkaks ja saaks pallikesi veeretada.
Kui kartulid on pehmed ja supp täie hooga keeb, või juurde lisada frikadellid. Siis tõstan ma kaane peale ja lasen neil seal küpseda. Siis kui nad peale kerkivad, tean et nad on küpsed. Maitsen veel puljongit ja lisan veel soola;pipart. (Laual oli ka üks marineeritud kurgivedelik, mida ma ka natuke supile lisasin :D.) Kui maitsed paigas keerasin tule alt ära ja siis lisasin otse sügavkülmast suvel korjatud ja tallele pandud tilli, mis annab supile selle viimase hea maitse veel juurde.

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*