Täidetud suvikõrvitsad (lihavaba)

Suvikõrvitsatel on nii austajaid kui neid kes kohe kaarega sellest pisut imalast ja igava maitselisest köögiviljast mööda lähevad. Kuid tal on ka oma võlu, lisaks sellele, et nad on madala kalorisisaldusega, võimaldab nende kuju ka miskit nende sisse panna ja nad moodustavad mõnusa mahlase kesta.
Seekord tegin teadlikult lihavaba versiooni, päris veganiks ei julge ma seda nimetada, sest juust on ka mängus. Katteks lisasin juustule paar peotäit tortilla krõpse, mis andsid piisava ja vajaliku tekstuuri toidule.

Vaja on:
2 keskmist suvikõrvitsat
1 tassitäis kinoad + 2 tassitäit vett (kasutasin kolmevärvilist, et oleks ilusam)
mõned supilusikatäied kodust tomatipastat
natuke õli
natuke ürdisoola
pitsamaitseainet
paar peotäit riivjuustu
paar peotäit tortilla krõpse

Keetmata ilus kolmevärviline kinoa

Kõigepealt alustasin kinoa keetmisest. Selleks lasin kaks tassitäit vett keema, panin näpuotsatäie soola ja siis kinoa keevasse vette. Keetsin teda umbes 15 min (paki peal juhend olemas) ja siis jätsin ta kaane alla seisma. Kui pole kogu vesi ära auranud aga kinoa juba pehme, siis kurna vesi ja jäta siis seisma.

Järgmisena lõikasin suvikõrvitsad pooleks ja uuristasin sisud välja, panin need kõrvale. Siis ahi 200 kraadi juurde ja hakkame täitma. Esimesena niristasin natuke õli ja pisut ürdisoola uuristatud suvikõrvitsatele, siis panin kinoad, siis tomatipastat, siis pitsamaitseainet ja ahju 15 minutiks.

Uuristatud suvikõrvitsad
Uuristatud suvikõrvitsatele lisatud natuke õli, natuke ürdisoola ja siis keedetud kinoa
Suvikõrvits, kinoa, tomatipasta, pitsamaitseaine ja ahju 200 kraadi juurde 15 minutiks

Järgmisena lisan riivjuustu ja tortilla krõpsud, mida ma kätevahel purustasin ja uuesti ahju 15 minutiks.

Lisatud juust ja tortillakrõpsud, uuesti ahju 200 juurde 15 min

Ja siis ongi valmis, pehme mahlane suvikõrvits, põnevat närimisnaudingut pakkuv kinoa, tomatipasta annab hapukust ja mahlakust, ning peal see juustu-krõpsu kate on nagu kirss tordil – lihtsalt ülimaitsev kombo.

Aa ja kes arvas et ma niisama need suvikõrvitsa sisud kõrvale panin, siis kuna ma ei suuda taluda mitte mingisugust toiduraiskamist, siis keetsin maitsva lillkapsa-suvikõrvitsasisu püree, millele lisasin soola ja võid ning valmis ta saigi. Suvikõrvitsasisu pisut mahendas ja pikendas seda lillkapsast, väga maitsev tuli.

Terve lillkapsapea, 2 suvikõrvitsa sisu. Keetsin vees pehmeks, kurnasin, juurde sool, või ja muskaatpähkel, püreestasin ning valmis. Maitsev köögiviljalisand igalepoole.

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*