Kananagitsad

Kananagitsad on igas seltskonnas hitt, nii suurte kui väikeste seas, sobilik nii snäkiks, eineks kui ka laste sünnipäeva lauale. Mina tegin neid ahjus, sest niiviisi on oluliselt mugavam, kuid kes muidugi tahab pannil praadida siis lasku aga käia. Kõige tüütum ja aeganõudvam on neid paneerida, kuid see on seda väärt. Ise tehes saad eriliseks muuta ka maitseprofiili, ma lisasin nii jahule kui riivsaiale ürte ja maitseaineid, et lõpptulemus oleks eriti hea.

Poest ostan ma alati terve eelmaitsestamata kana ja kasutan ära kõik, rohkem saab lugeda siit.
Vaja on:
2 rinnafileed
jahu
2-3 muna
sorts vett
riivsaia
sool;pipar
paprikapulber
tandoori masala (maitseaine segu, mis sobib eriti kanale)
kuivatatud basiilik 
pisut rapsiõli
Kõigepealt lõikan ära kanalt rinnafileed, siis lõikan nad ribadeks, mitte väga paksudeks. Raputan neile pisut soola peale ja jätan niikaua seisma kui valmistan ette kõik muu.
Kõik see paneerimismaterjal tuleb panna vaba käega, kunagi ei tea palju kulub. Jahule lisan ma paprikapulbrit ja tandoori masala maitseainesegu. Riivsaiale lisan oma enda kasvatatud ja kuivatatud basiilikut. Munad panen ka kaussi ja klopin lahti, ning lisan sortsu vett ja natuke soola-pipart.
Paneerimisliin
Kana->jahu->muna->riivsai
Valmistan ette ka ahjupanni, kuhu panen peale küpsetuspaberi.
Siis läheb paneerimisliin lahti, kõigepealt võtan kanatüki, siis jahu sisse, siis muna sisse ja viimasena riivsaia sisse ning siis ahjupannile. Ja korrata nii palju, kuni kana jätkub.
*Olen teinud ka nii, et paneerin kanatükid hommikul ära ja panen kaetult külmikusse ning küpsetan siis kui on õhtusöögiaeg käes. Seda varianti olen kasutanud siis kui õhtul pole eriti aega süüa teha. *
Valmis paneeritud nagitsad, lisatud natuke rapsiõli
valmis ahjuks
Ahjus küpsetasin ma neid 200 kraadi juures. Enne ahju panekut sopsutasin peale ka pisut õli. Küpsemisaeg oli neil umbes 15 min, oleneb kui paksud või õhukesed tükid on. Saab kontrollida lõigates lahti kõige paksem tükk ja kui ta on juba seest valge, on järelikult ka teised küpsed.
Kõrvale serveerisin mina tavalise hapukoore-maitseainete-marineeritud kurgivedeliku dipikastme ning tegin ka porgandi-kapsasalati, mis sobis nii värvi kui ka maitse poolest.
Igatahes tulid need kananagitsad maitsvad ja krõbedad, mida sõid rõõmuga nii suured kui väikesed 🙂

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*