Ahjupart

Kuna part oli hea hinnaga siis otsustasin teha ühe korraliku ahjupardi prae. Lisasin sinna juurde soolaliha, praekapsast ja koduseid õunu. Lõpptulemus oli imemaitsev kuid rammus, palju ei jõudnudki süüa, aga sellest polnud ka lugu, jätkuski kauemaks. Igasuguste ühepoti toitudega läheb küll kaua aega aga teha on neid lihtsamast lihtsam ja vahepeal saab vabalt puhata või käia niisama ringi, samal ajal ahi kuumamas ja head kodust toidulõhna tulemas :).

Selline ahjupart on ka väga sobilik jõululauale, kui tavaliselt seapraest on kopp ees, siis võib teda veel mingi täidisega täita ja uhkelt vaagnale seada.

Vaja on:
1 part
3-4 spl teralist dijoni sinepit
sool;pipar
1 pakk soolaliha (u 450g)
0,5 purki praekapsast (u 500g)
10 koduõuna (meil paidetali sort)
u 5 spl võid (valikuline)
Kõigepealt part toatemperatuurile, umbes tund aega enne küpsetama asumist.
Järgmisena panna sooja ka ahi, 160 kraadi juurde (mida kauem ja madalam temperatuur on seda hõrgum on tulemus)
Siis määrida kokku dijoni sinepi, soola ja pipraga. 
Asetada ahjupotti. Lõigata soolalihast pikad ribad ja panna need nagu tekiks pardile peale. Siis lisada juurde praekapsas.
Õuntel võtta välja südamik ja panna ka õunasektorid potti.
Siis lükata pott ahju ja ta unustada tunniks.
Kui tund möödas lisasin mina 3 spl võid, sest või on hea, kes arvab et juba piisavalt rammusust, siis ei pea teda lisama.
Ja jälle unustasin ma ta ahju.

Kokku oli ta ahjus u 3,5 tundi. Selleks ajaks oli part täiesti küps, kont tuli kergesti lahti ja soolaliha oli nii küps et sulas lausa suus. Õunad olid sulanud koos praeleeme ja rasvaga ühte, ja andsid vajalikku hapukust juurde.

1 h ahjus, lisasin või
Kui jääb miskit üle, saab vabalt järgmine või ülejärgmine päev keeta maitserikast suppi :). 

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*