Kevadine klorofülli salat

Meil on igatahes kasvuhoonest selle aasta esimene saak käes, mille järgi juba talvest väsinud rakud ammu karjusid. Kaks komponenti saime kasvuhoonest ja üks kasvas lihtsalt aasal. Selliseid salateid oleme me ikka iga kevad teinud, vitamiini laks on garanteeritud. Need on kolm taime, mille tunneb vabalt teiste seast ära, kuid kui on kahtlus, et päris täpselt ei tea kas on söödav või mitte, siis kindlalt jätta tarbimata, sest kõik roheline mis kevadel tärkab ei ole kohe kindlasti söödav ega ohutu.

Vaja on:
kaks peotäit maltsa
üks peotäis tilli
üks peotäis nurmenuku lehti
1 spl päikesekuivatatud tomati õli
0,5 tl riisiäädikat
hästi pisut soola ja pipart

Ega muud kunsti polegi, kui korjata õiged taimed ja rebida nad kaussi (kõige paremad, nagu alati on väiksed ja noored taimelehed). Lisada õli, äädikas ja maitseained ja voila, söök valmis. Minu vaieldamatu lemmik juba lapsest saati on olnud nurmenuku lehed, neid sai ikka iga kevad lihtsalt võileiva peale panna.

Malts
Till
Nurmenukk
Kolm sõpra 🙂

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*