Röstitud rabarberikreemiga Pavlova

Väga kerge ja suvine magustoit, mida saab rikastada igasuguste kohalike aga miks ka mitte, mõningate eksootilisemate puuviljadega. Seda magustoitu on ka põnev süüa, magus krõbe pealispind, sees nätske pehme sisu, midagi happelist juurde ja ongi olemas midagi erilist ent lihtsat. Koguseliselt jätkub kuuele sööjale. Kui on seda magustoitu ruttu vaja, siis saab beseed teha valmis päev enne, jahutada ja õhukindlasse karpi panna, enne serveerimist siis ainult vaja teha kreem ja voila.

Vaja on:
3 suuremat munavalget
150 g tuhksuhkurt
pisut maisitärklist ahjupannile
1,5 tl maisitärklist + 1 spl suhkurt omavahel segada
1 tl vanillikaunapastat
2 tl valge veini äädikat
400 g rabarberit
pisut võid
3 spl suhkurt
1-2 spl mett
200 – 300 ml 10% hapukoort või maitsestamata jogurtit (kogus oleneb enda eelistusest, millist tekstuuri kreemi tahetakse)

Kuumuta ahi 140 kraadini. Säti valmis ahjuplaat ja küpsetuspaber sinna peale. Raputa pisut maisitärklist nendele kuuele kohale kuhu kavatsed beseed pritskotist lasta. Sega omavahel kokku maisitärklis ja suhkur, pane kõrvale. Kaalu välja ka suhkur. Nüüd kui ettevalmistused on tehtud, hakka munavalgeid tugevaks vahuks vahustama. Kui ta on juba tihkem ja suhteliselt palju õhku sisse vahustatud, lisa supilusika kaupa tuhksuhkur, besee peaks muutuma tihkeks ja läikivaks. Lisa ennist omavahel kokku segatud maisitärklis ja suhkur, vahusta edasi, lisa pisut vanillikaunapastat, vahusta edasi, viimasena äädikas, vahusta korra veel läbi ja siis on kõik, besee peaks olema tihke ja läikiv. Nüüd on vaja pritskotti, mina kasutasin sakilist otsikut, sest lihtsalt tahtsin. Tõsta segu kotti ja läheb pritsimiseks. Mina ei ole eriline proff selle pritskotiga, aga tehtud nad said kuidagi. Eesmärk on teha sellised kausikesed, ääred pisut kõrgemad.

Kui 6 tükki on pritsitud siis lähevad nad ahju umbes 45-50 minutit, kuni besee on pealt kõva ja krõbe.

Sel ajal võid valmis võitada ahjupanni, kuhu peale lähevad rabarberid ja suhkur. Kui besee küpsetusaeg on läbi, siis ma keerasin kuumuse nulli ja jätsin nad natukeseks ajaks ahju, siis tegin ahjuukse praokile ja jätsin nad ikka sinna veel natukeseks, siis tõstsin nad jahtuma. Kui nad jäävad lihtsalt tuppa õhu kätte, siis nad imavad niiskuse sisse ja ei ole enam seda mõnusalt tekstuuride vaheldust. Kui beseed on lõpuks ahjust välja saanud, siis kruti ahi 200 kraadi juurde ja pane suhkruga segatud rabarberid ahju. Küpseta umbes 20 minutit. Kui on valmis, pane rabarber kaussi, sega juurde mesi ja jäta pisut aega jahtuma. Kui on juba mõnusalt jahtunud, siis lisa juurde hapukoor. Sega läbi ja täida laevukesed piisava kogusega. Võib teha suure torni või igale ühele serveerida oma laevuke :). Kaunistasin ainsate söödavate lilledega, mis praegu õues on – nurmenukkudega.

Minu jaoks on see magustoit täpselt tasakaalus, kuid ma eelistan ka pisut hapukamaid torte ja kooke, nii et kellele tundub, et koonerdasin suhkruga, siis aga palun, juurde saab alati panna :).

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*