Grillitud forell + köögiviljad

Mida soojemaks õues läheb, seda rohkem grillitakse ja kolitakse oma väliköökidesse, väga mõnus on värskes õhus söögi tegemine. Kuna ma koguaeg soiun oma sügavkülmast, mis peidab endas kõike põnevat, siis see postitus ei ole erinev, leidsin sügavkülmast kala, nimelt forelli. Me tellime 10 kilo kaupa kala, siis tahes tahtmata kõike ära süüa ei jõua, lõpused välja, pakime kotti ja sügavkülma, päev enne võtan sulama ja voila. Pool kala grillisin, teisest poolest tegin soolakala, ülejäänud osad keetsin puljongiks.

Vaja on:
1 suure forelli filee
pisut ürdisoola
sidrunit
1 pisikesem suvikõrvits
2 paprikat (erinevat värvi, siis on põnevam)

Tegin siis grillile tule alla. Saab ettevalmistada kala, lõikuda ja puhastada köögiviljad. Ootasin kuni tulid mõnusad söed ja sätisin filee restile, ma ei kasutanud fooliumit, kuna need nuumkalad on nii rammusad, mulle meeldis see idee, et see rasv, mis sütele kukub maitsestaks seda fileed mõnusa grillimekiga. Muidu kui fooliumis, siis ta haudub seal lihtsalt pehmeks omas rasvas.

Igatahes, enne loomulikult põletasin resti tule peal puhtaks ja nühkisin traatharjaga täitsa puhtaks. Minul filee igatahes absull kinni ei jäänud. Keerasin ka lõpus teistpidi, et mõlemad pooled oleks grillitud ja seest selline mõnusalt mahlane ja pehme. Ajaliselt ma ei oska öelda kaua kulus, kui nahk oli krõbe, siis keerasin korra ümber (kasutasin kahte suurt spaatlit) ja siis lasin teiselt poolt ka pisut, suhteliselt kiiresti valmiv. Siis ehk ei ole vaja keerata kui grillil on kaas, ei saanud ise seda katsetada, kuna mul puudus kaas. Panin köögiviljad samaaegselt kui kala, kuid tõstsin neid mööda resti edasi ja tagasi, sest mõnes kohas on kuumem ja teises külmem jne. Ma eraldi köögivilju ei maitsestanud, sest jälle ma saan soiguda, et see grillimaik on ise juba piisavalt hea, paprika kaotab oma ülevoolava toore maigu ja suvikõrvits muutub lihtsalt nii mõnusalt mahlaseks ja magusaks. Loomulikult eelistuse asi. Kui kala on restilt maas ja saab söömisega alustada, siis on mõnus lasta üks sorts sidrunimahla üle kala, see sobib väga hästi.

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*