Soolaforell

Ideaalne hommikuseks võileivaks või vahepalaks või salatiks. Teha on teda lihtne, ainult teda ei saa ruttu. Aga ma parem ohverdan oma aja, kui ostan poest neid pakendatud kalatükikesi, millel on ainult paki maik juures ja mis ei ole enam ammu värske.

Vaja on:
1 forelli/lõhe filee
näpuotsatäis soola
näpuotsatäis suhkrut

Järgmine päev võikuks:
saia (või midagi muud)
võid
valget pipart
sidrunit
tilli

Filee tuleb lõigata mõnusateks tükkideks, umbes 5-6ks (olenevalt filee suurusest). Siis panna nahk allpool kuskile potti või kaussi (eelistavalt siledapõhjaline, mitte kumer) ja raputada üks sorts soola ja suhkrut kalale. Siis panna kalaliha vastamisi, et teisel kihil jääb nahk ülespoole ja raputada uuesti üks sorts soola ja suhkrut. Siis kaas või taldrik peale ja külmkappi.

Forell, sool ja suhkur

Järgmine päev tuleb ta luud välja kiskuda, mul on spetsjomm pintsetid kuskilt pihku jäänud, millega on ülimalt lihtne luid välja tõmmata. Siis lõigata meelepärased kalatükid, mõnele meeldivad õhemad, mõnele paksemad, kuidas kellelegi.

Mina teen teadlikult maitsetuma kala, kuna mulle meeldib hetk enne söömist pisut soola ja pipart panna võiku peale vahetult enne söömist, kuna see toob täpselt selle mõnusa pehme kalamaigu välja. Kui ta on soolaga läbi vettinud, siis pole vahet mis kala või mis tekstuur vms.

Rösti saiad, määri või, aseta kalatükid nii tihedalt või hõredalt kui soovid, pisut soola ja valget pipart, väike tillioks ja pisut sidrunit. Ideaalne amps. Serveerisin just nii, kuna siis saab iga soovija enda järgi lisada sidrunimahla ja tilli.

Meie peres on sellist kala tehtud väga palju aastaid. Enamasti ostame värske kala ja kohe paneme soola. Aga nüüd oleme ka vahepeal sügavkülma pannud, kuna ostame suuri koguseid. Me oleme nüüd mõistnud, et korra sügavkülmast läbi käinud kala on palju pehmem kui lihtsalt jahutatud. Enamus sushi jaoks kasutatav kala samuti sügavkülmutatakse enne kasutamist. Nii et kui on võimalus osta värsket kala hulgi, siis ostke ja pange sügavkülma, maitse ega tekstuur selle all ei kannata :).

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*