Eriti šokolaadine šokolaadikook

Igatahes väga rammus ja tugeva šokolaadi maitsega kook. Serveerisime ühe tüki kahele inimesele, sest üle selle süüa ei jaksa. Aga parem süüa üks korralik tükk tummist kraami kui ajada sisse ülearu neid “light” tooteid. Nagu ma juba ennist olen tõdenud siin blogis, siis mulle super magusad magustoidud ei meeldi, ma ikka kipun sinna mõrudama ja hapukama poole kalduma. Kes on maias, peaks suhkru koguseid suurendama, või kasutama magusamat šokolaadi. 🙂
Selle peaks ka ära mainima, et selle koogi tegemine on lihtne aga võtab kaua aega (küpsemine, jahtumine jne).

Vaja on:
600 g tumedat šokolaadi (70%)
375 g võid
250 ml vett
200 g demerara suhkrut (tavaline valge suhkur sobib ka)
300 g nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
4 suurt muna
90 ml punast veini (täidlasemat, mis sobiks loomaliha ja pardi juurde)

Glasuuriks:
150 g tumedat šokolaadi (70%)
120 ml vahukoort
1 spl võid
1 spl siirupit (Dan Sukkeri omad on head, siirupiga ei teki glasuuris suhkrukristalle)

Kõigepealt siis kokku kaaluda kuskile potti või suuremasse kastrulisse tume šokolaad, või, vesi ja suhkur. Kasuta väga tasast kuumust, see tagab läikiva segu, liiga kõva kuumaga ei tule midagi välja. Lase sulada vaikselt ja rahulikult.

Šokolaadi, või, vee ja suhkru sulanud segu

Sellel ajal kui segu vaiksel kuumusel sulab, võid ette valmistada koogivormi, vooderdades põhja. Siis kui segu on valmis, lase tal 30 minutit jahtuda ja valmista ette teised komponendid. Sõelu kaussi jahu ja küpsetuspulber, sega läbi. Klopi lahti eraldi kausis 4 muna. Ning kaalu välja vein. Kui kõik need asjad on tehtud, siis pane lõpuks ka ahi kuuma 170 kraadi.

Koogi komponendid

Kui segu on selline käesoe, mitte enam kuum, siis lisa sinna jahu ja küpsetuspulbri segu, sega korralikult vispliga läbi, et ei jääks ühtegi jahuklimpi. Siis lisa lahti klopitud munad, sega jälle korralikult läbi ja siis viimasena vein.

Kui segu on ühtlane, siis kallata ta vooderdatud vormi ja ahju, umbes tunnikeseks. Võid vahepeal keskelt kontrollida hambaorgiga küpsust, kui ork tuleb puhtana välja on kook valmis, kui on tükikesed küljes, läheb veel aega.

Nüüd on tilu-lilu aeg, kuna kui ta ära küpseb peab ta umbes tunnike või rohkem jahtuma, et saaks peale teha glasuuri. Mina käisin õues ja nuhkisin kevadet niikaua :).

Glasuuri komponendid

Kui kook on küpsenud tunnike ja jahtunud tunnike siis võib asuda tegema glasuuri.

Selleks kaalu välja šokolaad, vahukoor, või ja siirup kastrulisse, ning samamoodi väga tasasel tulel tuleb sulatada, siis ta jääb läikiv. Kui glasuur on ühtlaselt segunenud ja sulanud, tuleb oodata 15 min, et glasuur oleks paraja konsistentsiga ja jääb ilusasti koogi peale püsima. Kui oled oma aja täis oodanud, siis vala aga koogile peale. Mina otsustasin glasuuri mitte laiali ajada, lasin tal omasoodu voolata, kes tahab et oleks korrektsem, saab ise spaatli või muu vajaliku vidinaga ära siluda. Siis on vaja JÄLLE oodata, et glasuur taheneks (ta täitsa kõvaks ei muutugi, see on pehmemat sorti glasuur), tõstsin ta korraks külmkappi (u 15 min). Ja SIIS sai alles lõigata tüki ja maitsta. Kõrvale sobis meie meelest üks kange kohv ilma piima ja suhkruta, väga mõnus luksuslik amps, mis täidab isegi kõige suurema šhokohooliku isud :).

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*