Soolased sõrnikud

Kui külmkapis on pakk ricotta kohupiima, siis ei pea tingimata tegema mõnda kooki, saab väga edukalt teha soolaseid sõrnikuid. Neid saab lausa küpsetada ahjus, ilma igasuguse rasvaine ja paneeringuta. Veel saab sisse riivida meelepäraseid juurvilju, mis teevad sõrnikud eriti mahlaseks ja annavad ka ilusa värvi. Ühesõnaga, vahelduseks väga mõnus lihavaba amps.

Vaja on:
2 porgandit
2 küüslauguküünt
200 g ricotta kohupiima
1 muna
3-4 spl hapukoort 10%
2 dl jahu
0,5 tl soodat
2 spl mannat
soola;pipart
 
Serveerimiseks:
hapukoort 10%
murulauku
Kõigepealt siis ahi 200 kraadi juurde kuuma. Siis tuleks koorida ja riivida porgand, jätta ootele. Kloppida kuskil kausis lahti muna, sinna lisada juurde kohupiim, sooda ja manna, segada korralikult. Siis lisada riivitud porgand, jahu, küüslauguküüned (läbi pressi on kõige mugavam) ja hapukoor. Segada. Tuleb selline tainane mass. Siis maitse järgi soola ja pipart. Siis katta ahjuplaat küpsetuspaberiga ja teha omale mõnusad pätsikesed. Nagu näha siis ma tegin umbes-täpselt ümmargused, polnud viitsmist, ega leidnud mõtet, miks nad teha täpselt ümmargused. Igatahes, kui on nad pannil, siis ahju ja umbes 20 minutit lasta küpseda. Meie sõrnikud olid küll pealt mõnusad krõbedad ja seest pehmed. Väga mõnus on süüa külma hapukoore ja värske murulauguga.
Järgmine kord proovin teha suvikõrvitsaga, usun et siis tuleb vähem hapukoort kasutada, kuna suvikõrvits on mahlasem kui porgand. 🙂

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*