Marineeritud räimest vorm kartuli ja sibulaga

Kuna me tegime kaks suurt purki ja ühe väikse purgi marineeritud räimi, siis niisama võiku peale enam keegi seda kala panna ei taha, isu on lihtsalt täis. Seega otsustasin teha ühe sooja roa, kuhu panin sisse käepäraseid produkte, lõpptulemus tuli väga maitsev. Kõrvale sobib väga hästi värske salat rohke tilliga.

Vaja on:
umbes 1 kilo kartulit
2 keskmist sibulat
1,5 spl äädikat
20 marineeritud räime (kasutasin tilli-äädika marinaadis räimi
sorts vett (vormi põhjale)
4 muna
2 dl koort
1 dl piima
1 tl inglise sinepit
200 g juustu (kasutasin pehmet cheddarit)
sool;pipar

Salatiks:
2 väikest kurki
3 lehte hiina kapsast
õli
1 tl riisiäädikat
rohkelt tilli (sügavkülmas ikka veel leidub karbikesi)
sool;pipar;suhkur

Kõigepealt siis tuleks kergelt marineerida sibul, kuna kui paneks lihtsalt toore sibula vormi, ei oleks see maitse nii hea, vaid igavam. Seega lõigata kas rattad või poolkuud, kaussi, peale äädikas ja käega läbi muljuda, jätta seisma. Siis koorida kartulid. Kui on olemas mandolin, siis kindlasti seda kasutada, või kui oled osav noaga siis lase käia, eesmärk on saada võimalikult õhukesed viilud. Siis kloppida lahti muna, lisada koor, piim, sinep ja sool;pipar. Kui need asjad on tehtud, võib panna ahju 200 kraadi juurde soojenema.

Võtta omale vorm ja pane pisut vett põhjale, et vaevu ära katab (siis ei jää esimene kiht kartuleid vormi külge kinni). Esimene kiht olgugi siis kartul (võib mõne pipraveski ja soolaveski keeru ka peale tõmmata kartulitele), siis kergelt marineeritud sibul ja siis umbes 10 räime ära jaotada ühtlaselt. Järgmine kiht algab jälle kartuliga (pisut pipart ja soola), siis sibul, räim ja viimaseks kihiks jääb kartul. Siis valada üle munaseguga ja ahju. Mul oli ta ahjus 50 minutit, siis lisasin juustu ja lasin veel küpseda 20-30 minutit, aga oleneb juustust, mõni ei kannata nii pikka küpsetamist, muutub kummiks.

Munaseguga üle valatud ja valmis ahju minema u 50 minutiks

Kui vorm on ahjus jõudsin mina ära riivida juustu ja valmis teha salati. Kui vorm on piisava aja ahjus olnud, siis keerasin ma lihtsalt kuuma kinni, ust lahti ei teinud ja lasin tal seal veel seista 15 minutit. Aega läheb päris palju, nii et kui näljased on ümber, siis seda tegu ette võtta eriti ei tasu. Aga kui on aega maa ja ilm siis soovitan kindlalt.

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*