Kiirelt valmiv rabarberikook

Kuigi rabarberihooaeg pole veel alanud, on sügavkülmas veel eelmise aasta omi alles. Tuleb jõudsalt ära kasutada. Eesmärk oli mul tegelikult teha pavlovaid röstitud rabarberitega, aga mu enda nödid näpud ajasid kõik plaanid sassi, köögis aegajalt läheb asju ikka vussi. Kui eraldasin munavalget kollastest, kukkus üks kollane valgete sekka ja ma teadsin, et sellest enam beseed ei saa aga praktilise inimesena jätkasin ikkagi, sest raisata mulle ei meeldi. Vahustasin siis munavalged, vahtu nad ilmselgelt ei läinud, panin suhkru sisse ja otsustasin ka lisada kollased ja teha lihtne plaadikook. Jõuab seda pavlovat ka teinekord teha.


Vaja on:
4 muna
150 g tuhksuhkrut
4 spl jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
peotäis mandlilaaste
500 g külmutatud rabarbereid
1 tl kookose-ingveri suhkrut (või tavalist, või omale meelepärast)
1 tl jahvatatud kaneeli

Kõigepealt siis ahi 180 kraadi juurde kuumenema. Mina siis vahustasin valged ennem, kuigi need ei läinud vahtu, vaid jäid selliseks vedelaks, lisasin suhkru 1 spl kaupa ja lõpuks lisasin ka neli munakollast. Ühesõnaga võib need 4 muna ilma rebu ja valget eraldamata ära vahustada, suhkur lisada lõpusirgel. Siis jahu ja küpsetuspulber, peotäis mandlilaaste ja ongi tainas valmis. Valasin selle küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (38x46cm), õhuke kiht jäi, kellel pisem pann tuleks küpsetusaega pisut pikendada. Siis laotasin külmunud rabarberid peale, raputasin peale suhkru ja kaneeli. Küpsetasin vaid 10 minutit ja oligi valmis. Kohe meelitas värske koogilõhn sööjad ligi, ei olnudki nad väga õnnetud, et pavlovaid seekord ei saanud :).

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*