Kohupiima-mustika purukook

Selles koogis ruulivad maitsvad metsamustikad ja kolme sorti kohupiima (tavaline kandiline 4%, ricotta ja 15% kohupiim), mis annavad koogile mõnusa sõmera ja teralise tekstuuri. Kes eelistab ühtlast kreemjat tulemust, peaks kasutama kohupiimapastat. Selle koogi tegin siis kui mul laps magas, nii et ei kasutanud köögikombaini ega mikserit, puhtalt kondiauru peal valminud koogike :).

Vaja on:
Puru – 2/3 põhjaks ja 1/3 peale
200 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
100 g soolast külma võid
90 g suhkrut
Puru jaoks vaja kokku näppida

Näpi lihtsalt koostisosad kokku. Siis 2/3 suru 26 cm lahtikäivasse vormi ja tihenda kätega. Pane siis koogipõhi ja ülejäänud puru külmikusse ning teeme valmis täidise.

Vaja on:
Täidis
3 muna
70 g suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
2/3 koogivormi ja 1/3 pealis puruks

700 g kohupiima (200 g 4 %, 200 g ricottat, 300 g 15% kohupiima)

125 g hapukoort 10%
u 300 g mustikaid 
1/3 puru
Mõnusalt sõmer kohupiimatäidis
Munad ja suhkrud kaussi ning klopi pisut lahti, väga vahtu ei ole tarvis ajada. Lisa kohupiimad ja hapukoor, sega kuni täidis on ühtlaselt sõmer. Kohupiimatäidis ongi valmis.
Nüüd ahi kuuma 190 kraadi juurde, kasutasin pöördõhu programmi.
Viimaseks kihiks puru ja valmis ahju küpsema minema

Siis külmikust välja koogipõhi, sinna peale kohupiimatäidis, siis mustikad ja viimasena ülejäänud puru.

Lisatud mustikad
Mul oli ta ahjus umbes 42 minutit, iga ahi on erinev nii et tuleb ise jälgida. Ahjust välja võttes oli sees veel õrn võnge, mis näitab et kohupiimasegu on ära küpsenud aga ikka mahlane.
Ilusa tüki serveerimiseks peaks laskma koogil täitsa maha jahtuda, aga kui mahti oodata pole siis pane kook aga kaussi ja lase auraval mustika-kohupiima koogil heal maitsta.
Nii värsketele kui sügavkülmutatud mustikatele olen au andnud ka mustikamuffinites.

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*