Nachod

Ehk erinevate täidistega kaetud maisikrõpsud, mis siis kõrgel kuumusel ahjus korraks küpsetatakse või valatakse üle sulatatud juustuga. Mina tegin lihtsa lihavaba versiooni, kus kasutasin salsat, kahte sorti juustu ja rohelist sibulat. Populaarne on ka lisada hakkliha, ube, kanaliha, ükskõik mida ise tahad või mis külmkapist on vaja ära süüa. Muidu kvalifitseerub ta kerge snäki alla, aga kui lisada liha siis annab ta vabalt ka eelroa mõõdu välja. Kuna see on Mehhiko roog, siis siin saavad vürtsisõbrad rõõmustada ja lisada vaba käega jalapenot või muid tšillikastmeid.
Soovitan kasutada maitsestatud maisikrõpse, siis jääb lõpptulemus põnevam (kasutasin tšilli maitselisi)

Vaja on:
nii palju maisikrõpsu kui suur on su vorm (mul umbes 6 peotäit)
u 5 spl vürtsikat salsat
u 125 g mozzarellat
u 125 g cheddarit
1-2 rohelise sibula vart

Cheddar ja mozzarella
Maisikrõpsudele lisatud salsa
Krõpsud, salsa, juustud, valmis ahjuks

Kõigepealt siis ahi kuumenema, mul kiirgrilli programm ja 230 kraadi. Siis riivin cheddari ja rebin mozzarella tükikesteks. Panen maisikrõpsud vormi, lisan neile salsa, mõlemad juustud ja selleks ajaks on ahi kuum ja panen ahjuvormi nii üles siinile kui mahub. Ahjus oli ta mul umbes 5 minutit, lasin juustul mullitama hakata, siis on kindel et kõik juust on sulanud ja salsa on mõnusalt kuum.
See roog on koheseks serveerimiseks, lisasin enne lauale andmist ka hakitud rohelise sibula, et oleks ilusam värv ja ta sobib ka maitse poolest.
Kes on suur kastme või dipi fänn, võib juurde veel teha hapukoore-majoneesi põhjalise kastme, kuhu siis saab sooja sulajuustuga kaetud krõpsu sisse pista.
Igatahes meil kadus see snäkk küll vormist üliruttu :).

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*