Sidruniruudud

Mulle väga maitseb sidrunivõie ehk lemon curd. Teda on lihtne teha ja ta on väga universaalne, sobib väga hästi kihilistesse magustoitudesse, magusa koogi lisandiks või lihtsalt röstsaia peale. Ma tegin need sidruniruudud väga särtsakad, lisan 4 sidrunikoore + mahla ja suhkrut panen täpselt nii palju, et oleks tasakaalus, sest meie perele meeldib nii. Kes on maiam, peaks suhkrukoguseid suurendama või sidrunikoguseid vähendama, katsetamise küsimus :).
Koogi tegin 21 x 21 cm kandilisse vormi.

Vaja on:
Koogipõhi:
200 g soolast võid (kui kasutad magedat võid, lisa soola ise juurde)
250 g jahu
50 g suhkrut
Täidis:
4 muna
300 g suhkrut
150 ml sidrunimahla + koor = 4 sidrunit (oleneb sidruni suurusest ja mahlakusest)
60 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit

Soovi korral serveerimiseks tuhksuhkrut. 

Koogipõhi: sulavõi, jahu, suhkur
Valmis minema ahju

Kõigepealt pane ahi 180 kraadi juurde. Siis vooderda küpsetuspaberiga koogivorm. Järgmisena sulata või, kaalu välja jahu ja suhkur, lisa sulavõi ja sega segi. Siis suru kätega ta koogivormi, enam vähem ühtlaselt ja pane ahju küpsema 20 minutiks.
Nüüd täidise juurde.

Täidis: muna, suhkur, sidrumahl-koor
jahu, küpsetuspulber

Pane kaussi munad, suhkur, sidrunikoor (ainult kollane osa, valget ära riivi, teeb maitse kibedaks!!!), sidrunimahl (kasutasin tsitruseliste pressi ja sain viimse kui mahlatilga kätte), jahu ja küpsetuspulber. Siis vispeldasin ma kõik segamini.
Kui koogipõhi on oma aja täis ahjus olnud, siis kallan ma täidise kohe kuumale koogipõhjale ja tõstan ahju tagasi 20-25 minutiks, ma täitsa täpset aega ei oska öelda. Keskelt pisut ikka võbises kui ma ahjust välja tõstsin, mis andis märku et kreem on mõnus ja pehme.

Valmis kook, peab veel jahtuma

Kuigi lõhnad on värsked ja mõnusad, siis sellest koogist saab ilusad ruudud alles jahtunult. Aga kui pole kannatust ja ilusat serveerimist pole tarvis, siis tupsuta peale pisut tuhksuhkrut ja hakka aga lusikaga pistma, olen ka sellist varianti kasutanud :).

Rubriigid

2 kommentaari

  1. Imelised ruudud 🙂

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*