Avokaado-banaanikreem

Ilus roheline magustoit, mis on õhuline, piisavalt magus ja ka toitev/täitev, tänu avokaadole, nii et küllastustundeks piisab ühest magustoidu klaasikesest. Teha on teda lihtne, vuristad koostisosad kokku, serveerid ja naudid. Seisma jäädes kipub avokaado tumedaks minema, selleks kasutan ma sidrunit, mis hoiab värvi ja annab maitsekust. Aga egas sidrun kõikvõimas ka pole, nii et tuleks magustoidud vahetult enne serveerimist teha, sest pealispind kipub ikka pruunistuma :).

Kiivit ma ei purusta, kuna ta kipub siis kibedaks minema, vaid kasutan teda värvi ja hapukuse eesmärgil serveerimisel.
Koguseliselt tuli 3 klaasitäit magustoitu.

Vaja on:
2 küpset avokaadot (ma ostan neid ready-to-eat)
2 üleküpsenud banaani
2 spl kreeka jogurtit (või maitsestamata jogurtit/kohupiimakreemi)
veerand sidrunimahla (või pool, oleneb suurusest ja mahlasusest)
2 spl agaavisiirupit 
1-2 kiivit (serveerimiseks) (küpset)

Avokaadod, banaanid, kreeka jogurt, sidruni-
mahl, agaavisiirup

Kõige parem on teda teha köögikombainis. Kõik komponendid (välja arvatud kiivi) kombaini ja lased masinal töötada niikaua kuni on mõnus mass. Ma täiesti siidjaks teda ei lasknud, sest mulle meeldib kui mõni avokaado tükk hamba alla satub. Nüüd tuleks ka maitsta, kas on piisavalt magus ja särtsakas, ja siis vastavalt lisada suhkrut/sidrunit juurde. Eks igaühe maitsemeel on erinev :).

Valmis kreem

Kui kreem valmis, lõigun ma kiivi ja otsin välja klaasid, sest seda rohelist värvi on patt katta mingi muust materjalist serveerimisnõuga.
Peale lõikasin ka mõne banaaniviilu. Kuna piparmünt ja meliss pole veel tärganud, siis ma panin väikse naadilehe igale magustoidule peale.

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*