Hapukapsasalat

Keset talve on eriti oluline süüa värsket ja vitamiinirohket kraami. Vanad eestlased juba teadsid, et peab sööma hapukapsast, mis hoiab seedeelu naksis ja olemise hea. Igatahes selline salat mis ma täna tegin on 100 protsenti eestimaine ja seda keset jaanuari, loomulikult võib kasutada endale meelepäraseid tooraineid, lisada näiteks võib paprikat (oma ilusa punase värvi pärast), tavalist mugulsibulat (minu jaoks veidi liiga kange, asendasin enda kasvatatud porruga), ning olen lisanud ka värsket kurki, aga seda külmikus enam ei olnud.

Vaja on:
u 500 g hapukapsast (kas teed ise, minu retsept on siin, või ostad poest, oluline et oleks pisut krõmps ja mitte liiga soolane ega hapu, eks ajapikku leiad endale õige). Koguseliselt arvestan peotäis hapukapsast sööja kohta.
3 porgandit
peotäis porrulauku
5 spl rapsiõli (hea maheda maitsega)
sool;pipar;suhkur

Porrulaugu rohelisem osa, hapukapsas ja riivitud porgand

Kõigepealt hapukapsas kaussi, sinna juurde riivin jämeda riiviga porgandi, mulle meeldib väga porgandirohke salat, ilusama värviga ja annab magusust tasakaaluks kapsale. Sinna juurde hakin porrulaugu, lisan õli, soola, pipra ja suhkru, segan läbi, jätan natukeseks ajaks seisma, ja siis maitsen, muidu on oht ülemaitsestada, sest natuke läheb aega kuni kõik maitsed ühtlustuvad.

Praegu on see salat meie peres suur hitt ja kulub seda suurtes kogustes, igakord teen teda natuke teistmoodi, olenevalt mis toidu kõrvale ta läheb ja mis parasjagu kasutamist vajavad.
Ainult rõõm :).

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*