Valge šokolaadi kommid

Need kommid on pisut raffaello kommidega sarnased, kuid minu omades puudub vahvlisisu, selle asemel peitsin ma sisse röstitud mandli, et oleks krõmpsu ja tekstuuri. Pealt katsin osad kookoshelvestega ja teised mandlilaastudega, sest meil peres ühele ei meeldi absoluutselt midagi kookosemaitselist.
Tegelikult võib sisse panna mida iganes, teistsuguseid pähkleid, kuivatatud puuvilju, mis on endale meelepärane. Teha on neid lihtne, kuid vahepeal on segul vaja taheneda, üldse ta hakkab ruttu sulama, kuid enne tarbimist hoida külmikus, siis on okei. Käesoojus sulatab ka neid ruttu, kuid see aitab ka kookoshelbel ja mandlilaastul paremini kommi külge jääda.
Kokku sain umbes 20 kommikest (oleneb mis suuruses neid teha).

Vaja on:
200 g valget šokolaadi
50 g rõõska koort 35%
natuke soola
terveid mandleid
(kommi sisse)
kookoshelbeid
(katteks)
mandlilaaste
(katteks)

Kommisegu saab teha kahtepidi, kõike lollikindlam on panna kuuma vett kaussi ja sinna peale vaikselt sulama valge šokolaad ja rõõsk koor, vahepeal segada, et nad moodustaksid ühtse massi. Üleüldse on valge šokolaad väga pirtsakas ja kui ta liiga palju kuuma saab muutub ta teraliseks ja läheb tükki.
Mina kasutasin teist viisi, et panin otse kastrulisse valge šokolaadi ja rõõsa koore, ning puupliidi servale panin ta sulama, kus suhteliselt leige soojus, et see on riskikam aga võimalik :D.

Valge šokolaad, rõõsk koor ja natuke soola
Valmis minema külmikusse tahenema

Kui segu on valmis, panen ta külmikusse/esikusse tahenema, umbes tunniks (kuigi mul juhtus ka nii, et unus terveks päevaks sinna, aga hullu polnud midagi). Enne kommide vormimist lihtsalt võtta pisut aega enne (u 10 min) toatemperatuurile.
Vahepeal röstisin ära mandlid, siis nad on eriti krõmpsud ja maitseomadused ka paranevad, peaasi et teed seda kuival pannil ja mõistlikul kuumusel, sest kui nad kõrbema lähevad, muutub pähkel ERITI kibedaks ja rikub kommikese ära. Ma röstisin neid umbes 5-6 min, pidevalt neid segades ja siis maitsesin kas on valmis ja võtsin tulelt, jätsin nad ikka kuumale pannile ja sahmisin neid mööda minnes veelgi. Õige oleks muidugi nad kuskile kaussi kallata, et küpsemisprotsess lõppeks.

Siis panin valmis oma karbikesed, kuhu ühte kallasin kookosehelbeid ja teise mandlilaaste (mida pisut sõrmedega purustasin pisemaks), karbis on neid hea keerutada, jäävad sõrmed puhtaks ja kõik jääb kommi külge.

Kõik mis vaja, et hakata kommikesi vormima

Siis võtsin natukene segu, pistsin sisse mandli, keerutasin nad peovahel pisut ümaramaks ja korda mööda tegin siis mandlilaastu kattega ja kookoslaastu kattega.

Ühe pistsin ka endale põske, ülejäänud panin külmikusse sööjaid ootama :).

Rubriigid

2 kommentaari

  1. Proovin kindlasti järele! Mõte lisada valgele šokolaadile veel vahvlitükke 😛

    Tervitused naabrilt!

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*