Kana-nuudliroog

Hea argiroog, mis valmib suhteliselt ruttu ja saab kasutada erinevaid tooraineid, mis endale meeldib või mis kasutamist vajavad. Mina tegin suhteliselt eestimaise köögivilja valiku – porgand, kapsas, sibul, küüslauk ja roheline sibul.
Lisasin aasia hõngu juurde erinevate kastmetega ja lõpptulemus tuli väga hea.
(Lisaks sobiksid veel siia: paprika, brokkoli, spargel, seened ja kes tahab pähklisemat siis 1 spl pähklivõid teeb täitsa uue roa :)).

Vaja on:
munanuudleid
(kasutasin 4 munanuudli pesa ühe täiskasvanud sööja kohta)
2 kana rinnafileed
2 küüslaugu küünt
1 sibul
2 muna
2 porgandit
natukene peakapsast
3 rohelise sibula vart
õli, sool

Maitsestuseks: sojakastet, austrikastet, tšillikastet, riisiäädikat, kalakastet. (kogused huupi, eks see katse-eksitus meetod ole, peaasi et ei liialda, sest juurde saab lisada alati)

Kõigepealt panin vee nuudlite jaoks keema ja siis keedan nad soolaga maitsestatud vees niikaua kui pakipeal kirjas, siis kurnan ära ja jätan oma korda ootama.

Ostan alati sellised munanuudlid kus on sees pesakesed, siis hea koguseid arvestada
Keedetud ja kurnatud munanuudlid, nii nagu pakipeal kirjas

Siis tükeldasin terve kana ja lõikasin fileed küljest ära (ülejäänud kana panin maitsestatuna ahju ja küpsetasin ära, et järgmine päev suppi-kastet-pastat-võileiba teha).
Siis koorisin küüslaugu ja sibula, ning tükeldasin suhteliselt suured tükid. Koorisin ka porgandi ja lõikasin pikad ribad, kapsa lõikusin ka ära.
Kanafilee lõikasin kuubikuteks ja praen nad pannil esimesena.

Siis kui kana pole enam väga toores, lisan küüslaugu ja sibula, kui ka nemad on natuke kuuma saanud, lisan kaks toorest muna ja segan nad teistega koos segamini, et kõik oleks ilusasti küpsenud. Lisan porgandi ja kapsa, ning lasen pisut küpseda. Siis lisasin ka rohelise sibula. Järgmisena kastmed: soja, austrikaste, tšillikaste, riisiäädikas ja kalakaste, maitsen kas on piisav, sest tuleb arvestada kui nuudlid juurde segada, siis osa maitsest läheb ka neile, nii et see kanaroa osa peab olema pisut maitsekam.

Praetud kana õlis, lisatud viilutatud 2 küüslauku ja 1 sibul
Järgmisena lisatud kaks muna
Valmis segu, lisatud porgand, kapsas, roheline sibul ja maitsekastmed, valmis nuudlitega kokku saama

Kui maitsestus on paigas, siis lisan juurde nuudlid ja segan tangidega kõik läbi, pisut veel rohelist sibulat peale ja valmis ta ongi :D.

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*