Juustutäidisega ravioolid

Ravioolid on põhimõtteliselt Itaalia pelmeenid. Kahe õhukese pastakihi vahele asetatakse täidis ja siis keedetakse. Neid müüakse ka poes valmis kujul, et vaid keevasse vette ja valmis, aga oma tehtud pastataigna maitse ja tekstuuri vastu ei saa. Serveerida soojalt koos võikastmega on tulemus ülinämm. Sellest kogusest piisab 4-5 sööjale.

Vaja on:
u 250 g pastatainast 
125 g mozzarellat
200 g ricottat
30 g värskelt riivitud parmesani
1 küüslauguküüs
2 peotäit spinatit
sool;pipar
1 muna (määrimiseks)
30 g võid (1 portsule)
pisut peterselli

Kõigepealt peaks olema valmis pasta (mille retsept on eespool olemas). Siis hakkad tegema sisu, riivid mozzarella, parmesani ja segad kausis ricotta, peeneks hakitud küüslauguga ja hakitud spinatiga kokku. Maitsestad soola ja pipraga, sisu peaks olema veidi rohkem soolane, sest täidis on see mis annab toidule maitse. Siis jagad oma taigna palli neljaks võrdseks tükiks ja hakkad pastamasinaga pikki lehti rullima. Kui pole pastamasinat, saab ka taignarulliga, siis lihtsalt läheb kauem aega aga tulemus on sama.

Pastamasinat kasutades kõigepealt kõige laiem nr 6 vahega, siis nr 4 vahega ja siis nr 2 vahega, ma rohkem õhemaks teda pole teinud, nii on ok. Siis järjest tainale peale asetada täidisepallid, vahed määrida lahti klopitud munaga (see liimib) ja asetada peale teine taignaleht.

Hakka siis ühest otsast minema, et saaks kogu õhu välja ja mõnusalt taignad omavahel kinni. Siis lõika ruudud või ringid, mis ise soovid. Pitsalõikur on väga hea abimees siin. Pane vesi keema, kui vesi väga mullitab siis ravioolid järjest sisse, küpsemisaeg on väga minimaalne, sest meil pole täidises tooreid asju. Varsti tõusevad nad järjest peale ja ongi valmis. Siis sulata kastrulis või, lisa hakitud petersell või muud maitserohelist ja serveeri. Peale võib raputada veel parmesani ja pipart.

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*