Kalakotletid – haugist

Kala on meile väga kasulik, sisaldades organsimile vajalikke aineid ja vitamiine, samas pole kala kaloririkas ega raskesti seeditav. Ühesõnaga oleks hea kui paar korda nädalas kala meie toidulauale jõuaks. Üks hea viis on teha kalakotlette, mis sobivad nii väikestele kui suurtele ja nii lõuna- kui õhtusöögiks. Mugav on teha kotletikesi korraga rohkem ja siis sügavkülmutada, kui on kiire saab võtta sulama ja naksti toit laual.

Ma tegin lisandiks keedukartulit ja hapukat kapsasalatit.
Vaja on:
u 1,1 kg haugifileed/hakkliha
3 muna
2 spl tilli (mul otse sügavkülmast)
1-2 tl soola
1 tl pipart 
paneerimiseks riivsaia
praadimiseks võid ja õli
Kõigepealt lasen ma haugifileed läbi hakkliha masina (luud kas lähevad puruks või jäävad hakklihamasina sisse). Siis lisan kõik muud komponendid – munad, tilli, soola ja pipra, segan ära, aga mitte üleliia ja jätan seisma.
Siis valmistan ma ette riivsaia (kuhu võib vabalt ka ürte juurde lisada).
Kalahakkliha, till, munad, sool, pipar
Nüüd hakkan ma kotletikesi vorpima, ma olen suhteliselt püsimatu ja ei suuda ühesuguseid ja ilusaid teha, seega on mõni lopergusem ja mõni ilusam. Siis paneerin ma nad riivsaiaga ja kordan seda niikaua kuni kõik tehtud.
Valmis praadimiseks
Kotletikesi peaks praadima keskmisel kuumusel, õli ja või segus ning kasutades pannikaant, siis on tulemus mahlane kuid väherasvane.
Mul mahub 7 kotletti pannile ja selle hulga peale panen u 4 spl õli ja 1 spl võid.

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*