Kõik geniaalsed asjad on lihtsad, nagu ka grillitud tomatid – mis on üks lihtsamaid kuid maitsvamaid sooju grill-lisandeid. Sool-pipar-pitsamaitseaine (ise oma aiataimedest kuivatatud ja purustatud loomulikult :D), teevad hapukas-magusast grillhõnguga tomatist imelise liha kaaslase, või miks ka mitte, mõne taimetoidu kaaslase. Ettevalmistus võtab aega 2 minutit ja küpsetamine olenevalt kuumusest 5-7 minutit, ülikiire ja mugav.
Grillitud tomatit meeldis mulle väga panna grillitud juustuse ciabatta peale, väga maitsev.
Vaja on:
Tomateid (eri värvi kui on võimalik, silmal ilusam lihtsalt)
Sool
Pipar
Pitsamaitseainet (või endale meelepäraseid ürte)
Kõigepealt tomatid pooleks, sinna peale maitseained: sool, pipar, pitsamaitseaine ja ongi valmis. Grillile panen ma ta lõikepool ülespoole ja küpsetan niikaua kuni ta on pehme kuid mitte lödi, siis keeran korra ka teistpidi minutiks ja tõstan juba lauale, valmis ta ongi.
Tomatid maitsestatud ja valmis grillimiseks |
Tomatil on see umami maik mida siis natukesed maitseained toetavad ja tulemuseks on midagi erilist :).