Suvikõrvitsa-šokolaadikeeks

Kui on suvikõrvitsa uputus siis on hea selle köögiviljaga teha nii soolaseid kui magusaid toite, enamasti on nad kiirelt valmivad ja ka kergesti seeditavad. Kuna suvikõrvits on maitselt nii mahe ja olematu, siis on hea teda ka keeksi lisada, kus ta annab magusust ja mahlasust juurde. Kuid suvikõrvits siin keeksis jääb tuvastamata, kuna põhiline on ikkagi šokolaadi ja kakao maik. Väga rikkalik keeks igatahes ja mina teadlikult võtsin ta ahjust varem välja, et ta oleks keskelt ERITI šokolaadine ja pehme.

Vaja on:
u 450 g suvikõrvitsat
260 g jahu
40 g kakaod
1,5 tl soodat
100 g võid
180 g suhkrut
2 muna
250 g šokolaadi (kasutasin tumeda ja valge šokolaadi nööpe)

Kõigepealt tuleks ära riivida suvikõrvits ja panna ta sõelale nõrguma, natuke teda ka suruda et mingi osa vedelikust välja tuleks.
Järgmisena sulata või, et ta jõuaks ka pisut jahtuda.
Siis sega kokku kuivained: jahu, kakao, sooda.

Kõik koostisosad ootavad ühildamist

Kaalu uude kaussi suhkur ja lisa sinna munad, ning klopi segamini, kui suhkur ja muna on ühtlane mass, lisa juurde pisut jahtunud sulavõi ja sega kõik segamini.

Valmis ahjuks

Nüüd on põhimõtteliselt kõik koostisosad ette valmistatud, et tuleks panna ahi 180 kraadi juurde ja ära võitada keeksivorm.
Järgmisena lisa kuivained (jahu, kakao, sooda), suhkru-muna-või segusse ja sega segamini. PS! Tainas ongi väga PAKS, seda saabub pehmendama suvikõrvits, mis tuleks ka sinna hulka segada. Viimasena lisada šokolaad ja valmis ahjuks ta ongi.
Olenevalt ahjust tuleks teda küpsetada 35-45 minutit, kui kahtled valmiduses lükka keskele puutikk ja kui ta on veel tainane, tuleks edasi küpsetada aga kui tikk on puhas (kuigi šokolaad võib ka tiku külge jääda) siis peaks olema keeks valmis.
Pärast ahjust välja võtmist lasen ma tal vormis pisut jahtuda ja siis kummutan lõikelauale ja asume nosima :).

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*