Õunamahlas hautatud hapukasas

Pluss on nende kapsaste juures see, et teen neid absoluutselt ilma igasuguse rasvaineta, kuna kui süüa koos seaprae või verivorstiga, siis seda rasva on loomses toidus niikuinii piisavalt. Egas rasva ülearu ei pea ka sisse sööma, happeline-mitte rasvane kapsas on täpselt suurepärane lisand. Tegin teda rohke porgandi ja koduse õunamahlaga, kogu maitsestus oli vaid umbes 2 spl suhkrut (eks oleneb palju hapukapsa maitsestusest ja hapukusest, ning kas eelistatakse porgandit panna või mitte ja kui magus on õunamahl).

Vaja on:
u 900g-1kg hapukapsast
u 2 suuurt porgandit
u 300 ml kodust õunamahla
u 2 spl suhkurt

Super lihtne on teda teha, kuid kiiresti neid ei saa. Minu kogemus näitab, et 2 h ahjus on minimaalne, kauem võib ta alati olla, seda mõnusamaks ta läheb.

Kõigepealt ahi 160 kraadi juurde soojenema, järgmisena riivida porgand (peene riiviga), siis panna nad ahjupotti/kuumakindlasse nõusse, kindlasti valida miski pott millel on kaas.
Porgandile, kapsale peale valada õunamahl ja ahju ta lähebki.

Hapukapsas, riivitud porgand, õunamahl – valmis minema ahju 160 kraadi juurde

LOOMULIKULT kõik need inimesed kellel on ahjuküte, saavad seda teha siis, kui ahi juba köetud ja söed hõõgumas, aga siis neid kraade ei oska keegi öelda. Tasuks panna rohkem vedelikku ja tihedamalt kontrollida. Aga hea viis säästa elektrit ja kasutada ära olemasolev ressurss.

Aga elektriahjus oli ta mul kokku esimene kord 5 h ja teine katsetus 2 h, mõlemad korrad olid kapsad väga maitsvad, tekstuuri erinevus oli lihtsalt. Täpselt tehke nii kuidas endal aega on. Kui kapsad mul 5 h ahjus olid, mahtus ka ahjuliha mul ahju, nii et korraga nad seal podisesid rõõmsalt.

Kui ma ta ahjust välja võtsin peale 2 h, siis lisasin suhkru, segasin läbi ja valmis ta oligi. (Suhkru lisasin seepärast viimasena, et teada saada täpne maitse, palju porgand ja õunamahl seda magusust andsid).

2 h olnud ahjus ja valmis olema tore lisand ahjupraele või verivorstile

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*