Röstitud paprika määre

Kasvuhoones said valmis täitsa oma paprikad. Tegin neist ühe maitsva määrde, mis alguses tundus mulle soojalt suvalise letšo maitsega, aga tegelikult jahtudes ja pisut seistes, oli super hea intensiivne paprikane umami maitse. Maitsestuse saab igaüks ise valida, mina eriti peale soola ja suhkru ei lisanudki, natuke vürtsisegusid, peaasi et maitseainetega üle ei paku. Kuid paprika koorimine võttis rohkem aega kui ma arvasin ja oli päris tüütu, aga oli seda väärt :).
Ja sellise paprika gemüse parim sõber on hea soolane feta juust ja krõbe haputaigna sai, vot see oli hea amps.

Vaja on:
Paprikaid
(mul oli kaks ahjupanni täit)
Sool
Suhkur
Pipar
(Pisut garam masalat ja jahvatatud vürtsköömneid)
Sorts äädikat
(valikuline)

Kõigepealt paprikad pooleks, seemned-sisu välja ja ahju 200 kraadi juurde küpsema, grillrežiim tuleks ka kasuks. Eesmärk on lasta nahk ikka mustjaks, siis ta koorub hiljem paremini maha. Ahjus küpses ta mul kõige ülemisel siinil umbes 30 minutit, eks see oleneb ka ahjust.

Minu taimelausujast Ema kasvatatud ilusad paprikad
200 kraadi juures grillrežiimil küpsenud umbes 30 min

Kui paprikanahk on kohati mustjas, siis panen nad kaussi ja katan kausi kaanega, võib ka panna kile vms. Oluline on, et ta seal omas kuumas aurus seisaks natuke, see peaks ka seda nahka paremini kooritavaks tegema.

Valmis paprikad pannikaane all omas aurus higistamas

Siis kogu kooritud viljaliha panin köögikombaini ja lisasin ka paprika küpsemismahlad, et masin saaks ilusti tööle hakata ja oleks segu pisut vedelam, et ma saaks teda korralikult kuumutada. Köögikombainis lasen segu mõnusalt peeneks ja siis valan segu kastrulisse ja asun maitsestama ja kuumutama.

Küpsetatud ja kooritud paprikad köögikombainis, lisatud ka paprika küpsemisel tekkinud vedelik
Püreestatud segu kastrulis, vaja veel maitsestada ja siis purki panna

Maitsestasin soola, suhkru, pipra, garam masala ja jahvatatud vürtsköömnetega, lisasin ka sortsu äädikat, mis andis seda särtsu juurde. Pisut aega lasin keeda ja siis panin segu kuuma purki, et oleks ka sügis/talvel miskit särtsakas punast ja oma aias kasvanud vilju süüa. Kokku sain ainult kolm purgikest, ühe kinkisin ära ja ühe sõime juba ära eks siis näis, mis pidupäeval see viimane purgike otsa saab :).

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*