Täidetud baklažaan

Kõige rohkem meeldib mulle süüa teha oma kodus kasvanud viljadest. Mul veab, sest Ema on mul taimelausuja ja saab väga hästi taimede kasvatamisega hakkama. Nüüd oli paras ports kavuhoones baklažaane, mille ma ahjus ära küpsetasin ja siis hakklihaga täitsin ja juustuga katsin. Köögivili ja liha juba omavahel koos, miskit värsket kõrvale ja ongi eine valmis.
Poe baklažaanid on kindlasti suuremad ja võivad vajada pikemat küpsetamist.

Vaja on:
u 500 g hakkliha
u 10 väiksemat baklažaani
(mul otse kasvuhoonest)
u 10 peotäit tavalist riivjuustu
natuke riivitud mozzarellat
(küpseb ahjus ilusaks kuldseks)

Ilusad eriilmelised oma kasvuhoone baklažaanid
Paras ports, et perele söök teha

Kõigepealt baklažaanid pooleks, sool-pipar peale ja ahju 180 kraadi juurde küpsema. (Õli ei lisanud ma teadlikult, sest hakkliha on ise parajalt rasvane ja baklažaan on ise pisut svammi laadne, et imeb heameelega õli endale sisse, aga seda me ülearu ei taha :D).
Ahjus nad küpsesid u 25 minutit.

Selle ajaga praadisin pannil valmis hakkliha, maitsestus on täiesti vabavoli, võib praadida sisse köögivilju ja kõike täpselt enda maitse või külmkapi jääkide järgi. Saab teha vürtsikama või mahedama.
Mina panin soola, tandoori maitseainet, ürdisoola, paprikapulbrit ja külmikus oli 1/3 guacamole kastet alles, mille lisasin ka hakklihale, tegi kreemjamaks.

Valmis hakklihasegu (maitsesta täpselt nii kuidas soovid)
25 minutit 180 kraadi juures küpsenud baklažaanid, maitsestatud vaid soola ja pipraga

Kui baklažaan pisut kuivetunud ja pehme, teen sisselõike ja täidan lihtsalt hakklihaga, panen ka peotäie tavalist riivjuustu ja natuke peale riivitud mozzarellat, mis annab ilusa kuldse kooriku, eesti juust ei lähegi nagu ilusaks pruuniks.

Baklažaanid täidetud hakklihaga ja peale raputatud tavalist juustu ja mozzarellat, valmis ahju minema 200 kraadi umbes 10 minutit. Paras juustusegadik 😀

Siis ahju 200 kraadi juurde umbes 10 minutit.
Sellest piisas, et baklažaan hea pehme, hakkliha mahlad olid ilusasti baklažaani sisse küpsenud ja juust oli ilusasti sulanud.

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*