Värske salat mooniseemne kastmega

Seda salatit võib tuunida ükskõik kuidas ise soovid, uhke ja huvitava välimuse teevad pisikesed mustad mooniseemned. Minu arust tuleb kindlasti lisada avokaadot, maasikaid ja mustikaid, ülejäänu on juba enda maitse asi või mida on vaja kapist ära kasutada. Praegusel varasuvisel ajal on kasvuhoones juba maitsvat salatit ja spinatit, mis sobivad väga hästi salatipõhjaks. Kellel kasvuhoonet või põllulapikest pole, soovitan osta jääsalatit, hea mahlane ja krõmps, ei muutu kiiresti lödiks.
Ainuke miinus sellel salatil ongi see, et teda ei saa ette teha, parimad maitseomadused on kohe valminult. Kuid kes tahab natuke ettevalmistada, siis võib salati valmis hakkida ja kastme valmis teha ning kui õige aeg käes, on vaja vaid kokku segada.

Vaja on:
Salatit
(salatilehte, jääsalatit, spinatit, salatisegu)
3 tomatit
pool pikka kurki
(kooritult)
2 avokaadot
2 peotäit maasikaid
2 peotäit mustikaid
u 5 spl õli
u 2 tl mooniseemneid
1-2 spl siirupit
(dan sukkeri hele suhkrusiirup)(võib asendada ka tavalise suhkruga või meega, tavaline suhkur ei sula lihtsalt nii ruttu, et ei saa maitseid paika ja mesi on meil tavaliselt kristalliseerunud, suhkrusiirupiga on lihtne)
veerandi või poole sidrunimahl
(olenevalt sidruni suurusest ja mahlakusest)
ürdisoola maitse järgi
sorts balsmicot
(täiesti valikuline, aga mulle meeldis)

Tegin tiiru kasvuhoones ja sain salatilehte, spinatit ja astusin ühele tillile peale, haarasin ta ka kaasa, et raisku ei läheks 😀

Kõigepealt siis ettevalmistada ja lõikuda salatipõhi. Sinna peale hakkida tomat, avokaado, kurk, maasikad ja lisada mustikad.

All salatipõhi, peal hakitud, tomat, kurk, avokaado, maasikat ja terved mustikad
Mooniseemne kaste, ei ole väga fotogeeniline, aga ta on hea

Siis segada kokku salatikaste. Selleks panen kaussi õli, mooniseemneid, siirupit, sidrunimahla, ürdisoola ja sorts balsamicot, kõik kokku segada, natuke aega lasta seista ja siis maitsta, kas miskit juurde või on maitsed paigas. Suhteliselt pehme ja õrna maitsega kaste tuleb, siis ta seob kõik ilusti kokku, mulle meeldis, et lõpptulem oli väga värske ja mahe.

Valmis segatud salat ja parimad maitseomadused on kohe

Ja kui kõik koostisosad on ettevalmistatud ja kaste paika timmitud, siis kallata kaste salati peale ja kahe lusikaga alt ülesse ta läbi tõsta, üle segada ei tasu, kui juba kõik on ilus ja läikiv, siis on valmis.
Me igatahes sõime terve kausitäie Isaga kahe peale ära, ta ütles et tema pole elu jooksul sellise komboga salatit söönud, et kõht kindlasti imestab, aga maitsed toimisid ja salat oli hea :).

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*