Karulaugupesto

Kevadel korralik roheline-küüslaugune vitamiinipomm. Minu arust pestot pole võimalik valesti teha, paned loogilised asjad köögikombaini, lased peeneks, maitsed ja lisad juurde või jääd rahule. Igatahes siin üks retseptisoovitus, kuidas ma meie perele teda tegin, igatahes kiideti taevani.
Koguseid ma ei oska isegi umbes panna, kõik käib tunde järgi ja kui palju seda karulauku hetkel korraga võtta on :).

Vaja on:
Karulauku
Õli
(kasutan tavalist rapsiõli, sest ta maitsetu)
Kõva laabijuustu
Päevalilleseemneid
(võib kasutada ükskõik mis seemneid-pähkleid, mulle meeldivad just päevalilleseemned, sest nad ei ole kibedad ja tekstuur on pehmemat sorti)
Sool
Pipar
Sidrunimahla natuke

Mina kasutasin peenestamiseks köögikombaini, jättis minu arust lõpuks täpselt paraja tekstuuri.
Panin kõik koostisosad köögikombaini ja hakkasin vaikselt teda vuristama. Lisasin vahepeal juurde õli ja soola ja vuristasin jälle (õliga liialdada ei tasuks, teda saab igal hetkel vaikselt juurde lisada). Viimasel hetkel veel sidrunimahla ja vuristasin veel. Lõpuks tuleb ilus erkroheline määre, mis on täpselt see, mida peale pikka-pimedat talve vaja on :).

Kõik koostisosad köögikombainis, vaja vaikselt hakata vuristama
Valmis toodang. Tuugalt täis topitud masinast, jäi järele suhteliselt pisukene hulk, mis läheb purki ja siis külmikusse, et oleks huvilistel teda sealt võtta.

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*