Oamääre

Super lihtne viis rikastada toidulauda taimse valguallikaga. Tegelikult võib seda määret või isegi hummust, teha kõikide kaunviljalistega, mis ainult endale meeldib. Mina kasutasin konserveeritud valgeid ube ja see määre valmis 5 minutiga. Ma maitsestasin teda suhteliselt julgelt ja isegi mu lapsed ei krimpsutanud nina ja sõid rõõmsalt.
Miks veel ise teha, mitte poest osta? Mu vastus on, et oma tehtud on kindlasti puhtama koostisega, saad teha endale vajamineva koguse ja saad omapäraseks muuta, näiteks mulle meeldib kui on lisatud rohkem jahvatatud vürtsköömneid.

Vaja on:
1 purk aurutatud konserveeritud valgeid ube
(neto 310 g)
4 päikesekuivatatud poolikut tomatit õlis
Päikesekuivatatud tomati õli + rapsiõli
(et saada endale meeldiv konsistents)
1 küüslauguküüs
0,5 sidruni mahl
ürdisool, natuke karrit, jahvatatud vürtsköömneid, paprikapulber

peale raputasin seesamiseemneid
ja serveerisin kreekerite, porgandite ja kurgiga

Teha pole palju, kõik koostisosad kaussi ja saumikseriga lasin segu peeneks. Kui kinni võttis lisasin pisut õli. Siis kui segu oli valmis, maitsesin ja maitsestasin lõpuni – nii et ise jäin rahule.

Oad, päikesekuivatatud tomatid, küüslauk, paprikapulber, karrimaitseaine, jahvatatud vürtsköömned, ürdisool, õli
Hiljem kui koostisosad oli saumikserdatud peeneks – lisasin ka sidrunimahla.

Retsept on puht soovituslik, kõike võib panna rohkem või asendada endale parima variandiga. Igatahes ideaalne määre röstsaia peale, snäkilauale või iseseisvaks eineks näiteks koos salatiga.

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*