Banaani leib/keeks

Ma usun, et kõigil meist on jäänud seisma banaanid, muutudes järjest rohkem tumedamaks ja tumedamaks, enam toorelt süüa ei taha, aga mis siis teha? Geniaalne retsept, mis aitab hädast välja. Seda saab ise täiendada endale meelepäraste seemnete, pähklite või kuivatatud puuviljadega, mis ainult endale meeldib. Võib ka näiteks maitsenüansiks lisada alkoholis leotatud rosinaid. Mina teen selle omapäraseks valge šokolaadi nööbikestega.

Vaja on:
175 grammi jahu (mina kasutasin täistera, mandli ja durum jahu, aga sobib ka tavaline nisu oma).
0,5 tl soodat
0,5 tl soola
125g võid
110 g tuhksuhkrut (oleneb kui valmis banaanid on, kui on tooremad siis võib pisut suhkrut juurde panna, oleneb eelistusest).
4 suurt muna
4 banaani
1 tl vanilliekstrakti
3 spl valge šokolaadinööbikesi

Kuumuta ahi 170 kraadi. Siis sulata või kastrulis. Väiksemas kausis sega jahu, sooda ja sool. Võta suurem kauss ja kaalu kausi põhja suhkur. Vala sinna peale sulavõi ja sega kuni on ühtlane konsistents. Lisa ükshaaval munad. Siis võta kahvel ja purusta käes järjest neli banaani ka sinna suhkru-või segusse ja lisa ka vanilliekstrakt. Nüüd on siis aeg lisada midagi meelepärast (pähkleid, seemneid, mandlilaaste, puuvilju mida iganes). Mina lisan nööbikesed.
Kalla juurde jahusegu ja sega korralikult läbi. Kalla tainas keeksivormi ja küpseta umbes tunnike (oleneb ahjust). Pealt peab olema ikka pruunikam, kui kahtled võtta hambaork ja lükka keskele sisse, kui ork väljatulles on puhas, on keeks valmis, kui tainas jääb veel külge siis lase veel küpseda. Lase natuke jahtuda ja siis saad nautida tee või kohvi kõrvale mõnusat pehmet banaani leiba või keeksi, kuidas kellelegi.

Mina olen ka soolaleivakingituseks selle viinud, paistis päris leibade vahelt silma küll :).

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*