Jäätisetort piparkoogi ja piparmündiga

Usun et kõigil oli ikka tükk tegemist nende jõulutoimetustega, kaasa arvatud söögitegemise mõttes. See tort on geniaalne seetõttu, et teda saab hulga varem valmis teha ja siis ta lihtsalt seisab sügavkülmas, oodates oma aega. Peale rammusaid praade ja toite paneb õhetav piparmünt ja jäätis mõnusa ning maheda punkti õhtule.

Vaja on:
2 l jäätist (kasutasin vanillijäätist, võib ka muud)
1 pakk after eight piparmündi täidisega šokolaade
4 peotäit piparkooke (kuna mingid Laima piparkoogid oli ilma õige maiseta, lisasin piparkoogimaitseainet 1 spl juurde)
80 grammi sulavõid

Kõigepealt siis võtta välja pehmenema jäätis. Siis panna sulama või, purustada küpsised ja segada kokku. (Mul millegi pärast tuleb põhi alati purune, ei hoia koos, olen proovinud igasuguseid variante, mis teistel toimib ja mul ikka mitte, no võta näpust). Aga ma üritan ikka edasi. Ma kasutan tarte tatin vormi, millel põhi eraldub servadest, et saaks tervelt kätte. Läbimõõduga 30 cm aga suht madal. Kui jäätis on veidi sulanud, kallata kaussi ja purustada näppude vahel sisse after eight šokolaadid, mina panin kohe terve paki ära, kuna mulle meeldib tugev maitse. Võib ka panna vähem. Siis suruda koogivormi küpsised, põhjast piisab mul äär niikuinii pudises laiali, aga võib olla veab teil rohkem. Siis kallata peale pehme jäätise ja piparmündi-šokolaadi segu, siluda pealt ühtlaseks ja sügavkülma. Mõtlesin, et siia juurde võiks teha ka mingi kastme või kreemi, aga seda maitstes loobusin, kuna kõik on paigas, kui tuleb teil endil mingi heamõte siis aga palun :). Enne serveerimist lasta paar minutit toatemperatuuril seista.

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*