Õunapomm

Imekombel on meil veel alles oma õunapuude õunu. Õnneks nad päris jahupallid veel täielikult ei ole, siis mõtlesin neist midagi ikka teha. Esitati siis mulle soov, et õunapommid oleks täna väga mõnus magustoit. Mõeldud-tehtud. Veidi teen ka sobi, ostsin poest taigna, hiihi :D.

Vaja on:
5 õuna (mul sordiks tellissaar, nii et suurus on keskmine)
1 pakk pärmi-lehttaigent
2 spl kaneelipulbrit
2 spl tumedat muscavado suhkrut
1 spl roosuhkurt
50 g võid
1 väikese apelsini või 2 mandariini mahl (mul ilmselgelt apelsini polnud)
1 muna määrimiseks
Esimese asjana peaks sügavkülmast välja võtma taigna, et ta saaks veidi sulada. Pane ka ahi sooja. Järgmisena koorida õunad ja eemaldada südamikud, ma lõikasin julgelt sektoriteks. Siis võib kokku omavahel segada kaneeli, suhkrud, või ja mahla. Mulle meeldib kasutada just neid suhkruid, sest nad sulades muutuvad mõnusaks karamelliks, mis annab tegelikult sellele pommile nii palju juurde. Kuid kui neid ei ole siis tavaline suhkur ajab ka asja hästi ära. See segu pole väga kaunis aga õnneks on maitsev. Siis rullida tainast veidi laiemaks, et saaksid ilusasti sisse mähkida õunad ja segu.
Kui on sellised mõnusad pätsikesed (mul näevad välja nagu suured gruusia pelmeenid-hinkalid), aga sellest ei ole lugu. Siis kloppida lahti üks muna ja määrida pealt kokku. Kui sa kasutad küpsetuspaberit siis pole oluline, aga kui tahad et alt ka krõbe oleks, siis määri vorm võiga kokku. Ongi ahju paneku aeg, küpsetada siis umbes 25-30 min 180-190 kraadi (väga oleneb ahju eripäradest). Eks nad ahjust väljavõttes küpsevad veel edasi ka. Kui tipud on mõnusalt krõbedad ja pruunid on arvatavasti pomm valmis.
Serveerida õuna hea sõbra vanilliga, kas siis kastme või jäätise kujul. Mina riivisin peale ka veidi šokolaadi.

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*