Piima-klimbisupp + kiluvõiku

Piimasupp on täpselt selline toit, mis ühel hulgal inimestel paneb ila jooksma ja teisel hulgal saadab külmavärinad üle keha. Mina ilmselgelt olen see esimeste hulgast, piimasuppi ma muidugi ei kujuta ette ilma kiluvõileivata, eks see ole selline lapsepõlvekombo mis toob sellise mõnusa feelingu.

Vaja on:
1 l piima
0,5 l vett
2 dl jahu (me kasutasime odrajahu ja sõredat nisujahu).
3 muna
sool
suhkur
natuke võid
leiba
kilu
rohelist sibulat
Kuna me ei kasutanud poepiima, siis poepiimaga tehes peaks vett vähem ja piima rohkem, sest ta on niikuinii nendes masinates lahjendatud. Sellest kogusest piisab umbes 3-4 sööjale (oleneb sööjast :D).
Kõigepealt siis vesi keema panna. Selle aja jooksul kui pott on tulel, saad teha valmis klimbitaigna. Klopi lahti 3 muna ja lisa jahu, kui tuleb liiga paks siis lisa julgelt veidi vett, siis tulevad ka klimbid pehmemad. Maitsesta soola ja suhkruga. Nüüd peaks vesi juba keema ja lisa juurde piim. Oota veidi, et kuumeneks ja tõsta lusikaga sisse klimbid, suurus on igaühe valida, mul umbes teelusika suurused. Kui klimbid on veepeale tõusnud, siis on nad valmis. Jääb üle maitsestada soola ja suhkruga ja lisada tükike võid.
Kellele ainult supist piisas, siis soovin head isu. Aga mina teen ka kiluvõileiva. Mulle ei meeldi ainult fileed pakis, ma eelistan konservikilu koos pea ja sisikonnaga ikka. (Muidugi ma puhastan nad ära, võtan pea ja soolikad ära). Aga konservikilu maitse on minu jaoks tuhat korda parem kui puhastatud kilu oma. Ja need luud mis kraksuvad, lisavad vaid vunki juurde :). Lisa võileivale midagi rohelist ja voila.
Meie peres on alati söödud ka magustatud piimasuppi, lisades juurde kaneeli ja suhkrut. Üks supp täidab nii soolase kui magusa toidu osa. 2 in 1 nagu öeldakse :).

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*